Selahattin Demirtaş’tan Ali Babacan yorumu

Edirne Cezaevi’nde bulunan HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ali Babacan’ın kuracağı yeni parti hakkında ‘İleri demokrasinin adresi olmayacaklarını şimdiden söyleyebiliriz’ dedi.

Selahattin Demirtaş’tan Ali Babacan yorumu

Demirtaş’ın açıklamalarından bir bölümü şöyle:

‘AKP’den ayrılarak parti kuracaklarını söyleyen kesimlerin nasıl bir program ve kadroyla yola çıkacaklarını bilmiyoruz. Bunların AKP tabanını etkileme gücünün olup olamayacağı da belli değil.

Ancak ileri demokrasinin adresi olmayacaklarını şimdiden söyleyebiliriz. Merkezinde sol hareketlerin olduğu bir demokrasi bloku dışında hiçbir alternatif, ne gerçekçi olabilir ne de umut.

HDP her halükârda demokrasi ve barış çizgisinde ısrarcı olacaktır. Burada kritik konumda olan CHP’dir. CHP, demokrasi bloğuna yüzeysel ve pragmatik yaklaşmaktan vazgeçerek açık, şeffaf ve ilkeli bir demokrasi blokunun parçası olmalıdır. Bunu geciktirir veya tedirgin yaklaşmaya devam ederse bundan faşizm kazançlı çıkacaktır.’

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X