Selçukbey ve Eğitim’e mahalle konakları

Yıldırım Belediyesi, ilçeye kazandırdığı konaklarla mahalleleri ayakta tutuyor. Bu kapsamda inşa edilen Eğitim ve Selçukbey mahalle konakları açılış için gün sayıyor.

Selçukbey ve Eğitim’e mahalle konakları

Yıldırım Belediyesi, mahalle konaklarında ilçe sakinlerini buluşturmaya devam ediyor. Son 4 yılda Akçağlayan, 75. Yıl, Beyazıt, Hacivat, Yiğitler, Musababa, Davutkadı, Kazımkarabekir, Anadolu, Maltepe ve Davutdede mahalle konaklarını hizmete açan Yıldırım Belediyesi, Eğitim ve Selçukbey mahalle konağının da yapımını tamamladı.

Mahalle sakinlerinin ihtiyaçları doğrultusunda projelendirilen mahalle konakları sağlıktan okul öncesi eğitimine, meslek edindirmeden hobiye verdiği hizmetlerle mahalle kültürünü yaşatıyor. Aile sağlığı merkezi, YIL-MEK kurs merkezi, YIL-MEK Okul Öncesi Eğitim Sınıfı şubesi ve deprem odası gibi farklı kullanım alınana sahip olan mahalle konakları, Yıldırımlıların buluşma noktası olarak hizmet veriyor.

GELECEĞE TAŞIYACAK

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, mahalle konaklarının sosyalleşmeye sağladığı katkıya dikkat çekerek, “Mahalle konaklarında vatandaşlarımıza sunduğumuz eğitim, sağlık, sosyal ve kültürel hizmetlerimizle hemşehrilerimizin yaşamlarına katkı sağlıyoruz.

Mahalle konaklarımızın içinde muhtarlığın yanı sıra önemli hizmetler de veriyoruz. Aile sağlık merkezi, okul öncesi eğitim sınıfları, deprem odası gibi oluşumların yanında eğitim salonlarını da bünyesinde barındıran konaklarımız bulunduğu bölgeye artı değer katıyor” diye konuştu.

DONANIMLI NESİLLER

Toplumların güçlü yapısını muhafaza edebilmelerinin donanımlı nesiller yetiştirerek mümkün olacağını belirten Başkan Edebali, “Bizler de mahalle konaklarımızda ücretsiz okul öncesi eğitim sınıfları oluşturarak yavrularımıza nitelikli eğitim vermenin yanında geleneklerine, kültürüne değerlerine bağlı nesiller oluşmasına katkıda bulunuyoruz.

Bizim kültürümüzde mahalle, birlik ve beraberliğin yanı sıra dayanışmanın da en önemli simgesidir. Değerlerimize sahip çıkarak mahalle kültürünü yaşatacak projelerimizi hayata geçirmeye azami dikkat gösteriyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X