Selimiye’ye 2 milyon ziyaretçi

UNESCO Dünya Kültür Miras Listesi’nde bulunan Selimiye Camisi’nin ziyaretçi sayısı bu yıl, geçen yıla göre yüzde 20 arttı.  2017’de Selimiye’yi 2 milyonun üzerinde turist ziyaret etti.

Selimiye’ye 2 milyon ziyaretçi

Türk-İslam mimarisinin en önemli yapıtlarından biri olan Selimiye Camisi’nin ziyaretçi sayısı her geçen yıl artış gösteriyor.

Edirne Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, Mimar Sinan’ın ‘ustalık eseri’ Selimiye Camisi’ni 2016 yılında 1,5 milyon kişinin ziyaret ettiğini bu sayısını 2017 yılı tamamlanmadan 2 milyonu geçtiğini belirtti. Selimiye’nin dünya gezginleri için bir çekim merkezi olduğunu ifade eden Hacıoğlu, şöyle konuştu:

‘Yaptığımız hesaplara göre bu yıl Selimiye’yi 2 milyonun üzerinde turist ziyaret etti. Mayıs ayında yaptığımız çalışmalarda bu eseri günlük ortalama 6 bin, haftalık 40 bin, aylık ise 180 bin kişinin ziyaret ettiğini gördük. Yıl tamamlanmadan 2 milyonu geçtiğini görüyoruz. Geçen yıla göre yüzde yirmilik bir artış var. Tabii 2017 yılında Edirne’ye gelen turist sayısında geçen yıla göre bir artış var. Bu artış Selimiye’ye de yansıdı. 2016 yılında Selimiye’yi 1,5 milyon kişinin ziyaret ettiğini tahmin ediyoruz. Bu sayı daha 2017 bitmeden 2 milyonu geçti.’

HEDEF 3 MİLYON…

;Edirne’ye gelen herkesin Selimiye’yi ziyaret etmeden kentten ayrılmadığını vurgulayan Hacıoğlu, ‘2018 yılında Edirne’yi ziyaret edecek turist sayısının 3 milyonun çok üzerinde olacağını tahmin ediyorum’ dedi.
Hacıoğlu, Selimiye’yi ziyaret eden turistlerin camiye hayran kaldığını da belirtti. Selimiye’nin sadece bir ibadet yeri olmadığını aktaran Hacıoğlu, sözlerine şöyle devam etti: ‘Selimiye sıradan bir cami değil. Selimiye Türkiye’deki binlerce camiden biri değil. Özellikleri olan bir cami. En kısa ifadeyle ‘taşın dehaya dönüştüğü’ yer. Selimiye bugün dahi şifreleri çözülemeyen UNESCO Miras Listesi’ne girmiş bir cami. Selimiye hem bir ibadet yeridir hem bir müzedir hem bir ören yeridir hem bir eğitim yeridir. Bu özellikleriyle hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini çekmektedir. Bu yüzden çok rağbet görüyor Selimiye. Selimiye’nin eşsizliğini, büyüleyeciliğini görmeye geliyorlar.’ 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X