Semazenlerden asker selamı

Tarihi 400 yıl öncesine dayanan Karabaş-i Veli Tekkesi’ndeki semazenler, kırmızı beyaz tennureleriyle Barış Pınarı Harekatı’na katılan Mehmetçiğe asker selamıyla destek verdi.

Semazenlerden asker selamı

Bursa’da Mevlana kültürünün yaşatıldığı ve onlarca semazene ev sahipliği yapan 400 yıllık Karabaş-i Veli Tekkesi, yapılan sema gösterisiyle kırmızı beyaz renklere büründü. Maksem Mahallesi’ndeki tekkede yapılan son törende, çok sayıda semazen kırmızı beyaz tennureleriyle çıktı. Programda, Barış Pınarı Harekatı’na katılan askerler için dua edildi. Sema gösterisinin ardından semazenler ve vatandaşlar, Mehmetçiğe asker selamı verdi.

“DEVLETİN ARKASINDAYIZ”

Mehmetçiğe hem selam hem de destek vermek istediklerini belirten Mevlevi Üstadı Mustafa Özbağ, ‘‘Tasavvuf Vakfı müntesipleri olarak devletin, milletin, Kur’an’ın ve sünnetin emrindeyiz. Vatanı, milleti, Kur’an’ı korumak için şüheda şerbetini içmeye de hazırız. Yeter ki bize görev versinler, müsaade etsinler. Yeter ki bize ‘gelin’ desinler. Gece gündüz saat gözetmeksizin her şeyimizle hazırız. Selam olsun her zaman her yerde ülkeyi ve bu toprakları korumaya kendini adamış olan bütün askerlerimize, bütün komutanlarımıza ve bütün siyasetçilerimize” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X