Semra İnanç hayatını kaybetti

Türk sanat müziği sanatçısı Semra İnanç, vefat etti. Ölüm haberini veren Onur Akay, Türkan Şoray’ın 1990’da çekilen ‘Soğuktu ve Yağmur Çiseliyordu’ filminde söylediği şarkıları asıl seslendiren ismin İnanç olduğunu hatırlattı. Akay, Sezen Aksu’nun da en b

Semra İnanç hayatını kaybetti

İnanç sanat dünyasından verdiği vefat haberleriyle tanınan Onur Akay, meslektaşı Semra İnanç’ın vefat ettiğini Instagram adresinden duyurdu.

 

İnanç’ın Sezen Aksu’nun en beğendiği seslerden biri olduğunu ifade eden Akay, “Asıl adı Semra Nazlıben olan sanatçımız, İzmir’de tedavi gördüğü hastanenin yoğun bakım servisinde vefat etmiştir. 12 Ekim Perşembe (bugün) günü Alsancak Hocazade Camii’nden, ikindi namazından sonra son yolculuğuna uğurlanacak” dedi.

 

EN BÜYÜK ACISI OĞLUNU KAYBETMESİYDİ

İnanç’ın müzik kariyerine oğlunun denizde kaybolması ile ara verdiğini belirten Akay, şöyle dedi: “Hayatının en büyük acısını yaşayan İnanç, Ayşe Arman’la birlikte oğlunu Yunan adalarında ve Atina’da aramış, fakat bir sonuca ulaşamamıştı. 1990 yılında Türkan Şoray, “Soğuktu ve Yağmur Çiseliyordu” isimli filminde, bir Türk sanat müziği solisti olan Leyla karakterini oynamıştı ve şarkıları Semra İnanç söylemişti. 1988’de New YorkTürk Müziği Cemiyeti’ni kuran sanatçımıza, Allah’tan rahmet dilerim.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X