Sence ne kadar kıskançsın?

Çoğu kişi kıskançlığı bir sevgi gösterisi olarak görse de, aslında gereğinden fazlası ikili ilişkilere zarar verebilmektedir.

Sence ne kadar kıskançsın?

Kıskanç bir kişiliğe sahip olmak ilişkilere çok büyük zararlar vererek sonlanmasına bile sebep olabiliyor. Bazı insanlar kıskanılmaktan hoşlansa da bazıları bu durumdan nefret ediyor olabilir. Bundan dolayı kıskançlığın dozunu iyi ayarlamakta fayda vardır. Ve bu doz ilişkinin yönünü belirleyebilir. Aşağıda aşırı kıskançlığın göstergelerini bir bir sıralıyoruz:
 

İyi bir stalker olmak

Kıskanmak sadece kişiyi kıskanmak değildir. Onun kimlerle ikili ilişkiler kurduğunu, kimleri takip ettiğini, neleri beğendiğini araştırmak da kıskançlık göstergeleri arasındadır. Tanımadığınız kişileri de kıskanabilirsiniz. Bunun sonucu olarak da internet ortamında telefon başında uzun vakitler geçirirsiniz. Hiç alakasız birinin ne maaş aldığını veya nelerden hoşlandığını biliyorsanız ileri derecede stalker olma ihtimaliniz vardır.
 

Kıskanmanın normal bir duygu olduğunu düşünmek

Bu düşünceye sahip insanlar kıskanmanın gayet doğal bir duygu olduğunu düşünebilir, ve onlara göre herkes bu duyguları yaşıyordur. Onlar için asıl sorun bu duygunun olmamasıdır, ve bu durumu anormal olarak görmektedirler.
 

Kendini sık sık başkalarıyla kıyaslamak

Kendi hayatını başkalarıyla kıyaslamak da kıskançlık belirtileri içerisindedir. Başkaları nerede yaşıyor, neler yiyor, ne giyiyor bunların hepsini kendinize dert edersiniz. Bunun sebebi onun gibi bir hayata sahip olmak istemeniz olabilir. 
 

Sevdiklerini kimseyle paylaşamamak

Kıskanç insanlar için bu skala oldukça geniştir. Bir arkadaş da olabilir, aileden birisi de veya sevgili. Kim olduğu fark etmez. Bu insanların sadece kendilerine ait olduğunu düşünürler ve başkalarıyla paylaşmaktan kaçınırlar. Herhangi bir duygu veya eşya paylaşımında dahi bu kıskançlık krizleri aniden ortaya çıkabilir.

kiskancligin-nedeni-ozguven-eksikligi,ik0mztcape-moqstycuujw.jpg
 

Yeni insanlarla tanışma konusunda açık olmamak

Yeni insanlar kıskanç insanların gözünde hep bir rakip olarak tanımlanırlar. Yeni bir insan, yeni bir çalışma arkadaşı veya yeni bir aile üyesi bile onların kıskançlıklarını ortaya çıkartması için yeterlidir. Onlara göre yeni insanlara yer yoktur, hayatın her anlamında “ben” merkezli bir anlayış söz konusudur.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X