Sendikaya kızdı, uçağı sabote etti

Temmuz ayında ABD’de yolcu uçağına zarar veren bir kişi tutuklandı.

Sendikaya kızdı, uçağı sabote etti

Uçağı sabote etmekten tutuklanan kişinin, American Airlines teknisyenler sendikası ile şirket arasında süren sözleşme görüşmelerindeki olumsuzluklar nedeniyle yolcu uçağına hasar verdiği ortaya çıktı.

Uçak, 17 Temmuz’da Miami Uluslararası Havalimanı’ndan Bahamalar’ın başkenti Nassau için kalkışa hazırlanıyordu. 150 kişiyi taşıyan uçak, kalkış sırasında hata mesajı verdi. Sorun, hız ve yükseklik açısından önemli bir işlev gören uçuş bilgisayarında baş gösterdi. Hata uyarısı üzerine pilotlar uçuşu iptal ederken,havadaki hızı ölçen ve bilgisayara ileten pitot tüpünün bağlantısının gevşek yapıldığı anlaşıldı. Bunun üzerine başlatılan incelemede kamera görüntüleri izlendi ve bir bacağı aksayan kişinin uçağı sabote ettiği tespit edildi. Zanlı Abdul-Majeed Marouf Ahmet Alani suçunu itiraf ederken, sabotajı, şirketle sendika arasındaki görüşmelerden sonuç alınamaması nedeniyle gerçekleştirdiğini söyledi.  Alani’nin uçağı rötara sokacak ya da uçuşu iptal edecek bir hasar yaratarak, fazla mesai ödemesi almaya çalıştığı öğrenildi.

American Airlines, teknisyen sendikasını yasadışı iş yavaşlatmakla ve en yoğun yaz sezonunda uçuş operasyonlarını sarsmakla suçluyor.Federal mahkeme geçen ay sendikalı çalışanları, American Airlines’ın hava operasyonlarına yönelik her türlü müdahale ile engele destek, izin ve onay vermekten ve bu yönde çağrı yapmaktan men etmişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X