Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Akçalar’daki ulaşım sorunu ile ilgili Büyükşehir’den açıklama

Sayın Günay Yumruktay, 27 Aralık 2017 tarihli Olay gazetesinde ‘Söz Sizde’ köşenizdeki, ‘Akçalar’daki ulaşım sorunu’ başlıklı yazınız ilgili birimimiz tarafımızdan incelenmiştir.

BURULAŞ yetkililerinin açıklamasına göre; toplutaşıma otobüs hattı oluşturulması veya güzergah değişiklikleri bölgenin fiziki yapısına, bütünleşik bilet sistemi verilerine ve araç filosuna bağlı olarak değerlendirilmekte olup UKOME Kurulu kararı ile uygulamaya geçmekte ve planlamalar yapılmaktadır.

Büyükşehir Belediyesi il sınırları dahilinde günde ortalama 450 bin yolculuk lastik tekerlekli toplutaşıma araçlarıyla yapılmaktadır. Bu hizmet bütünleşik bilet sistemine dahil 848 adet otobüs ile verilmekte olup, bu otobüslerin 334 adedi BURULAŞ sarı otobüslerdir. Diğer 159 adedi BURULAŞ alt işleticileri (sarı, beyaz otobüsler) ve 355 adedi de özel halk otobüslerinden (yeşil otobüsler) oluşmaktadır.

Şikâyet konusu 7/A ve 7/S No’lu otobüs hatlarında BURULAŞ ile anlaşmalı Akçalar Özel Halk Otobüsleri ve Taşımacılık Tic. Ltd. Şti.’ne bağlı çalışan işleticiler hizmet vermektedir. Bütünleşik Bilet sisteminde olduklarından kaldırılmaları veya farklı bir işleticinin çalıştırılması söz konusu değildir.

Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Araçları fiyat tarifeleri UKOME Kurulu kararı ile yürürlüğe girmektedir. BURULAŞ ve diğer işleticiler bu konuda uygulayıcıdır.

Bilginize sunar, iyi çalışmalar dileriz.

Büyükşehir Belediyesi

Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü

yuksekk.jpgBUSKİ sorunumuzu ivedilikle çözdü

İyi günler. Öncelikle yeni yılınız kutlu olsun. Köşenizde şikâyetimizin yayımlanmasının hemen ardından, Demirtaş Sakarya Mahallesi Ortaçeşme Sokak’ta bulunan yağmur suyu mazgalları 31 Aralık 2017 günü BUSKİ ekipleri tarafından vakumlu araçlarıyla beraber bahsi geçen yerin detaylı temizlik ve bakımı yapıldı.

BUSKİ’nin ivedi bir şekilde sorunumuzu çözmesinden dolayı BUSKİ’ye ve ekiplerine teşekkür ediyorum.

Mümin DÜNDAR

gununsozu3ocak.jpgPeyzaj çalışması kış döneminde yapılacak

Sayın Günay Yumruktay, Olay gazetesinin 22 Aralık 2017 tarihli Söz Sizde köşesinde ‘Kavşaklara, Caddelerimize Peyzaj İstiyoruz’ başlıklı bir şikâyete yer verilmiştir.

Bahse konu olan bölgede, engellilerin de kullanabileceği şekilde düzenlenen yaya yolunun kullanımı ve bina mesafeleri dikkate alınarak Fatih Caddesi boyunca yol dönüş noktalarındaki geniş alanlarda, fidan dikimi yapılacak. Uygulama ise kış döneminde gerçekleşecek.

Konuya duyarlılığından dolayı okurunuza ve konuyu bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dilerim.

Osmangazi Belediyesi

Basın Yayın ve Halkla

İlişkiler Müdürlüğü

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X