Avatar
Cevdet Altınel

Direkt oynamayacaksa transfer yapmayalım

Ali Ay 2017 yılını özetledi ve 2018’den beklentilerini Olay Spor ile paylaştı. Ay, Paul Le Guen’in transferdeki şartını da açıkladı

Başkan Ay, “Hocamızlada görüştük ve haklı olarak diyor ki; ‘Bana eğer oyuncu alacaksanız, direkt oynamalı. Yoksa aksi takdirde böyle kalsın’. Evet o da haklı. İstediği 2 oyuncuya baktık. Bir tanesinin değeri 11 milyon Euro mesela” dedi.

2017 yılına Gençlerbirliği kupa maçı ile nokta koyan Bursaspor’da Başkan Ali Ay, OLAY SPOR aracılığıyla önemli mesajlar verdi. Yeni yıl mesajında dikkat çeken açıklamalar yapan Ay, “Bence 2018 daha iyi geçecek. Çünkü biliyorsunuz sezon başı  bazı oyuncularımız geç gelmişti. O oyuncular uyum sorunu yaşadılar. Fiziksel olarak hazır değillerdi. Ben hocamıza, oyuncularımıza, teknik kadromuza güveniyorum. 2-3 tane transfer sıkıştırabilirsek çok daha iyi olacak diye düşünüyorum” diye konuştu.

 

KULÜP İYİ DURUMDA DEĞİL

Kadroda belli bir revizyona gideceklerini belirten Başkan Ay, “Oyuncularla konuşuldu, kendilerine kulüp bakıyorlar. Büyük ihtimalle de yollarımız ayrılacak. Biz sayısal olarakta aşağı yukarı 34-35 kişiyiz. Furkan Özçal ile karşılıklı olarak feshettik. Merter’ de büyük ihtimalle anlaştı. Bilal ile İsmail ile de anlaşacağız. Deniz kendisine kulüp bakıyor. Bazı oyuncularımızı  kiralık vereceğiz. Hocanın istediği 24-25 kişilk bir kadro. En fazla 26 kişi. Ona göre bizde programımızı yapıyoruz ama tekrar söylüyorum benim için şuan en önemli olan şey kaynak bulabilmek. Çünkü hakikaten kulüp hiç iyi durumda değil” ifadelerini kullandı.

 

TRANSFERE İHTİYAÇ VAR

“2017’nin ilk yarısında çok üzüldük” diyen Başkan Ay, “Ağustos’ta yeni kadro kurduk. 8 oyuncu aldık. Bu oyuncuların çoğu bence nokta transferlerdi. Şimdi transfere ihtiyaç var mı, evet var. Hepimiz aynı fikirdeyiz ama bunu nasıl yapacağız onu şuan bilmiyorum. Çünkü arkadaşın birisi yazmış daha personel ödemeleri yapılmadı diye. Evet ödenmedi. Yani bunun için mutlaka bir kaynak bulmamız lazım. İnşallah o kaynağı bulursak yapacağız transferleri” dedi.

 

TEKLİFİ YAPTIK, BEKLİYORUZ

Transfer çalışmaları hakkında da bilgi veren Ay, “Twumasi’ye teklifimizi sunduk bekliyoruz. Beklentiler büyük, bende biliyorum. Ben de sizin kadar Bursasporluyum, ben de Bursaspor’u seviyorum. Ben de güzel şeyler yapmak istiyorum.  Hocamızla da görüştük ve haklı olarak diyor ki;  ‘Bana eğer oyuncu alacaksanız, direkt oynayacak oyuncu alın. Aksi takdirde böyle kalsın‘. Evet o da haklı. Doğru, oyuncu alacaksak direkt oynamalı. Hocamızın istediği 2 oyuncuya baktık. Bir tanesinin değeri 11 milyon Euro mesela” dedi. Ay, bu oyuncularını isimlerini açıklamadı.

 

İMKANIM OLSA 20 MİLYON VERSEM

Kulübün ekonomik olarak sıkıntılarının devam ettiğini ve buna çözüm bulmak için de çalışmaları sürdürdüklerini vurgulayan Ali Ay, oldukça sitemkar konuştu. Ay, “Keşke imkanım olsa da 20 milyon versem bu taraftarı ayağı kaldırsam ama yok kardeşim. Açık ve net söylüyorum. Bugün veya yarın 4 milyon 600 bin lira vergi parası ödeyeceğiz. Aklı selim taraftarlarımız görüyorlar. 8 senelik 10 senelik paraları da ödüyoruz. Yani bunları da lütfen göz önünde bulundurun. Evet Bursaspor’un iyi olmasını ben de istiyorum, hepinizden fazla istiyorum. Çünkü neticede bu takımın başkanıyım” dedi.

 

RAPORA GÖRE DEĞERLENDİRECEĞİZ

Gençlerbirliği karşısında kupada sergiledikleri futbolun kendisini tatmin etmediğini belirten Başkan Ali Ay, “Kupada devam edeceğiz. Aslında aldığımız iyi bir sonuç değil. İkinci yarı epey bir bastırdık. İlk yarı oyuncularımız çok iyi değillerdi. Burada hocamız gençleri de gördü. Onlarla ilgili de bize bir rapor verecek. bizde ona göre hareket edeceğiz” şeklinde konuştu.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X