Dönüşümün gerçekleşeceği alana kadar orman yapılacak

Bursa Orman Bölge Müdürlüğü’nün Gemlik Belediyesi ve Gemlik Kent Konseyi ile birlikte organize ettiği ‘Gemlik’e yeni orman’ projesi kapsamında bin 200 fidan toprakla buluştu.

Dönüşümün gerçekleşeceği alana kadar orman yapılacak
CEMAL KIRGIZ
 
696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamında Gemlik’in deprem riskine karşı orman vasfını yitirmiş taşlık alanlarında dönüşümünü içeren karar sonrasında, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Milli Emlak ile iletişime geçerek, dönüşümün gerçekleşeceği alanlar kadar olan atıl durumdaki bölge arazilerine orman yapılmasını kararlaştırdı.
 
Proje kapsamında yaşları 4 ile 8 arasında değişen bin adet Karaçam ve 200 adet Sedir ağacı fidanı düzenlenen törenle toprakla buluşturuldu. Şahintepe Mevkii’nde organize edilen fidan dikimi töreni yoğun ilgi gördü. Törende Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Avcı, Orman Bölge Müdürü Yalçın Akın, Orman İşletme Müdürü Cihat Yakıcı, Kent Konseyi Başkanı Mukaddes Serim de hazır bulundu.
 
YENİ ORMAN ALANLARI
 
Vatandaşların yanı sıra öğrencilerin de yoğun ilgi gösterdiği fidan dikim töreninde konuşan Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Gemlik’in en güzel bölgelerinden birine yeni orman alanları kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Yılmaz, dönüşümü içeren 300 hektarlık alandan daha fazlasına ormanlık alanlar ve çevresine mesire alanları yapacaklarını vurguladı.
 
Belediye Başkanı Refik Yılmaz, KHK ile 8 bin konut yapılacak 300 hektarlık alanın orman arazisi olmadığını, taşlık araziler olduğunu söyledi. Ormanların mevsimlerin değişimini de etkilediğini ifade eden Refik Yılmaz, ‘Orman demek ılıman iklim demek, bol yağmur ve bereketli topraklar demek, güzellik demek, yeşil alanlar, sayfiye yerleri demektir. Daha önce de başlattığımız ağaçlandırma çalışmasını orman projesi kapsamında burada da devam ettiriyoruz’ dedi.
 
YEŞİL ALANLAR OLUŞTURULACAK
 
Refik Yılmaz, KHK sonrasında araziyi fidan dikimine hazır hale getiren Orman Bölge Müdürlüğü yetkililerine teşekkür etti. Orman Bölge Müdürü Yalçın Akın da Milli Emlak Müdürlüğü’nün KHK kapsamında dönüşecek taşlık alanlar kadar Bakanlık bünyesindeki müdürlüğe hazine arazisi tahsis edeceğini belirterek, Gemlik Belediyesi ile birlikte tahsisi yapılan arazilere ormanlık alanlar oluşturmayı sürdüreceklerini kaydetti. Tören sonrasında vatandaşlara etli pilav ve ayran ikramında bulunuldu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X