İnegöl iş dünyası 2018’den umutlu 

İnegöl iş dünyası geçtiğimiz yılı değerlendirdi. İnegöllü mobilyacı 2018 yılından umutlu oldukları değerlendirmesini yaptı. 

İnegöl iş dünyası 2018’den umutlu 

İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS) Başkanı Yavuz Uğurdağ, Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Başkanı Ahmet Güleç ve İnegöl Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, 2017 yılını değerlendirdi.

İMOS Başkanı Yavuz Uğurdağ MODEF fuarları ile İnegöl’ün mobilyanın başkenti olduğunu gösterdiklerini belirterek, “Maksaımız 2018 yılında yeni fuar alanı projemizi de hızlandırıp, Türkiye’nin mobilya başkentinde, Türkiye’nin en büyük mobilya fuarını yapacağımız alanımızı bitirmeye dönük çalışmaların hızlanması olacak” dedi.

2017 yılının ilk 3 çeyreğinde KDV indirimi ile birlikte iç piyasada önemli bir hareketlenme yaşadıklarını ifade eden Yavuz Uğurdağ, “KDV indiriminin sonlanmasının ardından ise 4. çeyrek, ilk 3 çeyreğe göre iç pazarda aslında beklediğimiz bir şekilde düşüş yaşandı. İhracatta ise 2017 yılı sonu itibaryla artış bekliyoruz. 

Geçen iki yıla nazaran ihracat pazarlarımızı çeşitlendirmeye dönük yapmaya başladığımız çalışmaların meyvelerini yavaş yavaş almaya başlıyoruz. Ancak asıl sonuçları 2018 yılından itibaren daha hissedilir şekilde almaya başlayacağız. İhracat pazarlarımızı çeşitlendirmek için 2017 yılında Güney Afrika ve Fas’ta B2B’ler organize ettik. Hindistan’da ise bir fuar organize ettik. 2018 yılı ile birlikte Hindistan’ın İnegöl mobilyası için en önemli ihraç pazarlardan biri haline gelmeye başlayacağını umut ediyoruz” diye konuştu.

HEDEF BÜYÜK

MOSFED Başkanı Ahmet Güleç de, ağaç ve orman ürünleri, ambalaj ve kağıt ile mobilya sektöründe ihracatın ortalama yüzde 14 arttığını, 2017 yılının iş dünyası açısından olumlu geçtiğini ifade etti. Güleç, “Memleketimiz dünya arenasında ticaret pastasından 0.90 rakamlarını yakaladı. 10 yıl önce yüzde 0.78’di. Dünya ticaretinde oldukça iyi seviyeye geldik. Dünya pastasından yüzde 1.5 pay alma hedefimiz var” dedi.

Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan ise, 2017 yılında gelen zamların üreticileri olumsuz etkilediğini ifade etti. 2017 yılını değerlendiren Özcan Ayhan, “2017 yılına ocak ayında İstanbul fuarıyla start verildi. Bu fuarda yeni tasarımlarını sunan arkadaşlarımız siparişlerini alıp ürünlerinin üretimlerine başladılar. Akabinde İnegöl’de mart fuarı oldu. Bu fuarlar sektöre ve İnegöl’e hareket ve bereket getirdi. Yıl, KDV indirimleriyle 9’uncu aya kadar devam etti. 10’uncu ayda da ekim fuarımızı düzenledik. 2018’e umutla bakıyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X