Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Şadi Özdemir veda etti: Toplumun sinir uçlarına dokunmaya çalıştık!

Şadi Özdemir yeni tanıdığımız bir siyasetçi değil. Zaten kendisi de 1986’dan beri Bursa siyasetinin içinde olduğunu söyledi. 
Dönüp baktığımızda…
Siyaset anlayışı ve tarzı elbette eleştirilebilir, ama çizgisini hep yükselten olduğunu özellikle vurgulamak gerekiyor.
27 Aralık 2015’te yapılan kongreye son dakika adayı olarak girip kazandıktan sonra üstlendiği CHP İl Başkanlığı sorumluluğunu 7 Ocak Pazar günü Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde yapılacak kongrede devredecek.
Çünkü aday değil.
1.-yazi-icin-chp-il-baskani-sadi-ozdemir-001.jpgO nedenle…
CHP’nin Bursa milletvekillerinden Parti Meclisi Üyesi Orhan Sarıbal ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Nurhayat Altaca Kayışoğlu’nu yanına alarak dün sabah medyanın karşısına çıktı. Masada CHP İl Sekreteri Muharrem Or, salonda da yönetim kurulu üyelerinden bazıları da vardı.
Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Lale Karabıyık’ın ise annesinin rahatsızlığı nedeniyle toplantıya katılamadığı duyuruldu.
İşte…
Böyle bir ortamda 2 yıllık süreçte yaptıklarını ayrıntılı anlatıp, bir anlamda döneminin hesabını veren Özdemir, 1 saati aşan konuşmasında genel ve yerel gelişmeleri değerlendirerek İl Başkanlığı’na veda etti.
Geçen süreye baktığımızda, siyasi çalışmaları sekteye uğratan iki farklı gelişme yaşandığını görüyoruz. Bunlardan biri kuşku yok ki 15 Temmuz darbe girişimi. Özdemir o süreci konuşurken, CHP’nin mağdurlar için başvuru noktası haline geldiğini söyledi.
İkinci olarak da 16 Nisan referandumu siyasi akışı duraksattı.
2 yıllık görev süresinin içine böylesine iki gelişme sığdırmak da Şadi Özdemir’in siyasi şanssızlığı olsa gerek.
Kaldı ki…
Göreve gelirken nelere hazırlıklı olduğunu şu sözlerle ortaya koydu:
“İktidarın parti koltukları olmadığını gayet iyi biliyoruz. İktidar olmak bulunduğunuz ilçeyi, ili yönetmektir, bunu gayet iyi bilen bir anlayışız.”
Şu sözleri de parti içi siyasete bakışını gösteriyor:
“Barışık, çalışkan ve en az 9 belediye hedefledik. Enerjimizi içeride tüketmek yerine seçmeni tanıyan ve yüzleşen bir model kurmaya çalıştık.”
Partiden ihraç edilmeyi yaşamış biri olarak şunun altını çizdi:
“Geçmişten gelen dar kadrocu anlayış, koltuğu bırakmama, rakiplerini tasfiye et kurtul anlayışından çıkıp sokağa çıktık.”
Ardından…
Partililere “sosyal medyada eleştirmeyin, gelin örgüt toplantılarında konuşun” çağrısı yaptıklarını anımsatıp şunu da ekledi:
“Çalışmalarımızda toplumun sinir uçlarına dokunmaya çalıştık.”

“Yönetilecek ilçeler, kazanılacak belediyeler var”

CHP İl Başkanlığı’na veda toplantısında Şadi Özdemir bir de ileriye dönük mesaj verir gibiydi.
Çünkü…
“Partide görev almak isterseniz her zaman yapacak çok iş var” dedikten sonra şunu söyledi:
“Yerel seçimler geliyor. Yönetilecek çok ilçe, kazanılacak çok belediye var. Bizim de bu işlerde deneyimimiz var. Ben siyasetin dışına çıkmıyorum, il başkanlığı görevinin dışına çıkıyorum.”
Şunu da ekledi:
“Eğer bir katma değer katabileceksek orada da sorumluluk almaya devam edeceğiz.”

CHP İl Başkanı Şadi Özdemir Timsah Arena’nın hesabını sordu

CHP İl Başkanı Şadi Özdemir’in gündeminde Büyükşehir Belediyesi de vardı. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın yaptığı Burfaş’ın zararı açıklamalarına değinirken şunu söyledi:
“Vatandaşın parasıyla AKP organizasyonlarını finanse etmek, makam araçları dağıtmak en azından vicdan meselesidir.”
Sonra hedefine Timsah Arena’yı aldı:
“Türkiye’de 24 stat yapılmış. 23’ünü kamu yapmış. Yalnızca bizim stadı belediye yapmış. Yapılırken de sağa sola kaynak transferi ve israfı olmuş.”
Şunu vurguladı:
“Büyükşehir Belediye Başkanımızın söylediğine göre şu ana kadar stadyuma 500 milyon lira harcanmış, 70-80 milyon daha gerekliymiş. 4 Antalya Stadı parasına 1 stat yapıyoruz. Diğer 3 stadın parası nerede diye sormak gerekiyor.”
Ardından…
“Bu rakamlar bizim değil, AKP Belediye Başkanı söylüyor” dedi ve bir tablo çıkardı:
“Stada harcanan parayla 250 ortaokul, 450 ilkokul, 65 kilometre yerüstü metro, 8 bin konutluk ve 32 bin nüfuslu uydukent, 100 yataklı 55 hastane yapabilirdik.”
Çıkardığı sonuç şu:
“Bursa siyaseti hükümetten kaynak aktarmada başarısız oldu. Yani Bursa kötü yönetiliyor.”

CHP kongresine 4 gün kala Özkan’a Osmangazi-Nilüfer desteği

4.-yazi-icin-turgut-ozkan.jpgİlk olarak… CHP sil başkanları 20 Aralık’ta bir araya gelip, bu pazar yapılacak il kongresini konuştular. 21 Aralık günü toplantıyı aktarırken şunu vurguladık:
Bazı ilçe başkanları Osmangazi İlçe Başkanı İsmet Karaca ile Nilüfer İlçe Başkanı Mehmet Turan Tansal’ın gönüllerinden Turgut Özkan’ın geçtiği izlenimi edindiler, ama açıkça söylemek gerekirse isim bazında konuşulmadı.
Ardından…
İl Başkanı Şadi Özdemir başkanlığında ilçe başkanları iki toplantı yaptılar, fakat tek aday ve ortak liste için adaylarla uzlaşma sağlanamadı.
Artık…
Kongreye yalnızca 4 gün kaldı. Adaylığı beklenenlerden eski il başkanı Zafer Yıldız sosyal medya mesajıyla aday olmayacağını açıkladı. Hüseyin Akkuş ise adaylığını bugün açıklayacağını duyurdu.
Buna karşın…
Süreç başlarken Osmangazi ve Nilüfer ilçelerinin uzlaştıkları aday değişmedi.
Nitekim…
Ukrayna’dan dün sabaha karşı dönen CHP Nilüfer İlçe Başkanı Mehmet Turan Tansal hiç dinlenmeden Turgut Özkan’la görüştü ve “Desteğinin tam olduğunu” tekrarladı.
Sonra da, dirsek temasında olduğu ilçe başkanlarıyla görüşmelere de başladı.
Benzer çalışmayı CHP Osmangazi İlçe Başkanı İsmet Karaca da yaptı. Hafta sonu ilçelerde Turgut Özkan için çalışan Karaca, çalışmasını dün de sürdürdü.
Özkan da adaylığını yarın açıklama kararı aldı.
Eğer…
Son 4 günde bir sürpriz olmazsa pazar günü Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde yapılacak CHP İl kongresinde Osmangazi-Nilüfer destekli Turgut Özkan ile Hüseyin Akkuş yarışacaklar.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X