Seçimler ne zaman? Yeni yılın ilk günleri AK Parti kulislerinde neler konuşuluyor?

Seçimler ne zaman? Yeni yılın ilk günleri AK Parti kulislerinde neler konuşuluyor?

Seçimler ne zaman? Yeni yılın ilk günleri AK Parti kulislerinde neler konuşuluyor?

Bu yıl yani 2018 Türkiye’de tüm siyasi partilerin üç seçime birden odaklanacağı bir yıl olacak. Çünkü normal zamanında yapılırsa Türkiye’yi 2019’un ilkbaharında yerel seçim, sonbaharında da Cumhurbaşkanılığı ve TBMM seçimleri bekliyor. Tabii bir beklenti de bu üç seçimin de daha erken bir tarihe alınabileceği.

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz bugünkü köşesinde okurlarıyla çok özel kulis bilgileri paylaşıyor. Yılmaz yazısında, Ankara’dan; AK Parti kulislerinden aldığı bilgileri ve edindiği izlenimleri anlatıyor ve erken seçimden çok AK Parti kongresine ilişkin olası gelişmelere odaklanıyor.

AK Parti erken seçimin yerine erken kurultayı gündeme aldı!

Yılın ilk gününün sabah saatlerinde Ankara’daki dostlarla konuşurken, yeni yılın siyasi falı öncelikli konumuz oldu.

Açıkçası…

İlk günün sabahında yeni yılın siyasi gündemini merak ettik. Siyasetin 2019’da ki iki seçime odaklandığı süreçte, olabilecek sürprizleri öğrenmeye çalıştık.

Çünkü…

31 Mart 2019’da yerel seçim yapılacak. Bu seçimden 7 ay sonra da 3 Kasım 2019’da cumhurbaşkanı ve milletvekili genel seçimi yapılması planlandı.

Ne var ki…

Siyaset dünyası genel seçimin yerel seçim sonrası yapılması halinde ortaya çıkacak riskleri gündeminden hiç çıkarmadı. Başta muhalefet partileri olmak üzere geniş bir kesimde genel seçimin yerel seçimden önceye alınması olasılığı giderek güçleniyor.

Hatta…

Bazı partiler 2018 sonbaharında seçime hazır olacak şekilde hazırlık yapıyor.

İşte..

Biz de bu beklentileri yılın ilk gününün sabahında Ankara’daki kulağı delik dostlara sorduk. Cevap iki aşamalı geldi:

Yazının tamamı için tıklayın…  

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X