Yeni sezonda ‘VAR’ız!

TFF Başkan Vekili Hüsnü Güreli, video yardımcı hakem sisteminin 2-3 ay içinde hazır olacağını açıkladı.

Yeni sezonda ‘VAR’ız!

Türkiye Futbol Federasyonu’nun Mali İşler, Hukuk, Kulüp Lisans ve Finansal Fair Play’den Sorumlu Başkanvekili Hüsnü Güreli, beIN SPORTS HABER’e konuk olurken, merakla beklenen VAR sistemi hakkındaki son gelişmeleri paylaştı. 

Hüsnü Güreli, son yıllarda görülmemiş bir lig mücadelesine tanık olduklarını, Fatih Terim’in TFF‘ye açtığı davanın sürmesi nedeniyle yorum yapamayacağını belirtirken yakın zamanda uygulamaya girmesi beklenen Video Yardımcı Hakem (VAR) sistemiyle ilgili gelişmeleri anlattı.

YABANCI HAKEM YOK

Güreli, “Her hafta sonu oynanan karşılaşmalarda birçok hakem arkadaşımız görev yapıyor ve doğal bir sonuç olarak bu maçların tamamı kusursuz yönetilemiyor. Bunda saklanacak, gizlenecek bir durum yok. Bu konuda yapabileceğimiz globalde ismi VAR olan video yardımcı hakem sistemini bir an önce ülkemizde de hayata geçirmek. Yatırımla ilgili imzalamamız gereken sözleşmeleri hızla imzaladık. Tahmin ediyorum ki 2-3 ay içerisinde hazır hale gelmiş olacak. 

Sezon sonuna kadar kalacağını sanmıyorum ama en kötü ihtimalle sezon sonuna kadar muhakkak hayata geçmiş olacak. Resmi olmayan denemelerimize çoktan başladık. Bu sistem ile hakem hataları en aza indirilecek. Yabancı hakem gündemimizde yok onu söyleyeyim.” Video yardımcı hakem (VAR) daha önce Bundesliga ve Serie A’da kullanılmaya başlanmıştı. Yeni sezonda ise Ligue 1 ve La Liga’da uygulamaya girecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X