Sessiz ölümde bilanço ağır 

Makina Mühendisleri Odası Şubesi, kış mevsiminin gelmesiyle Türkiye’nin çeşitli illerinde yaşanan karbonmonoksit zehirlenmelerine dikkat çekti.

Sessiz ölümde bilanço ağır 

HATİCE DAL

Karbonmonoksit zehirlenmelerinde bilançonun son derece üzücü olduğunu belirten MMO Şube Başkanı Fikri Düşünceli, 2018 yılında 526 kişi zehirlenirken, 116’sının hayatını kaybettiğini söyledi.

Bursa’da şiddetli lodoslu havalarda, yüzlerce vatandaşın hastanelere kaldırıldığını kaydeden Düşünceli, “Her yıl benzer zehirlenme ve buna bağlı ölümler meydana geliyor. Zehirlenme ve ölümlerden ders ve tedbir almıyoru. 2015 yılında 193 kişi, 2016 yılında 163 kişi, 2017 yılında ise  206 kişi hayatını kaybetti” dedi. Makina Mühendisleri Odası olarak her kış döneminde bacalı cihazların kullanımında dikkat edilecek hususlar konusunda kamuoyunu bilgilendirmeye çalıştıklarını ifade eden Düşünceli, “Karbonmonoksit kokusuz, renksiz, tatsız bir gazdır ve özellikle uykudayken fark edilmesi oldukça güçtür. Bu sebeple zehirlenme tehlikesine karşı vatandaşlarımızın tedbir alması büyük önem taşımaktadır” şeklinde konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X