Sıla-Ahmet Kural davasında yeni gelişme

Şarkıcı Sıla ile kendisini darp ettiğini öne sürdüğü Ahmet Kural arasındaki davanın tanığı hakkında ‘yalancı tanıklık’ yapmak suçundan suç duyurusunda bulunuldu.

Sıla-Ahmet Kural davasında yeni gelişme

Ahmet Kural’ın avukatı, gerekçe olarak Yıldız Teknik Üniversitesi’nden alınan ses analizi raporunu gösterdi.

Sıla ile Ahmet Kural arasındaki şiddet soruşturmasında yeni bir gelişmeler yaşandı. İkili arasındaki kavgayı yan binadan duyduğunu iddia eden tanıkla ilgili ‘yalancı tanıklık’ yapmak suçundan suç duyurusunda bulunuldu. Gerekçe olarak da üniversiteden alınan ses analizi gösterildi.

Sıla, Kural’ın evinde dayak yediğini iddia edip savcılığa suç duyurusunda bulunmuş, Sıla’nın avukatı kavga esnasında yan binada bulunan yaşı küçük bir kızı da dosyada tanık olarak göstermişti. İddiaya göre tanık, ikili arasında yaşanan kavgaya kulak misafiri olmuştu.

Kanal D’nin haberine göre, kavganın şahidi olduğu iddia edilen tanıktan şikayetçi oldu ve ‘yalancı tanıklık’tan yargılanmasını istedi. Gerekçe olarak da Yıldız Teknik Üniversitesi’nden alınan ses analizi raporunu sundu.

‘SESLERİN 4.9 METREDEN SONRA DUYULMASI MÜMKÜN DEĞİL’

Kural’ın avukatı suç duyurusunda, tanığın yalan söylediğini iddia etti. Avukat, Yıldız Teknik Üniversitesi’ne başvurarak, seslerin yan evden ne kadar mesafeye kadar duyulmayabileceğini tespitinin yapılmasını istedi. Uzman ekip, hem gündüz hem gece hem de kavganın yaşandığı iddia edilen saatlerde Kural’ın evinde incelemelerde bulundu.

İnceleme sırasında Ahmet Kural’a analiz için tanığın duyduğu iddia edilen sözler, bağırarak ve normal ses tonuyla söyletildi. Çıkan sonuç ise seslerin yan evden duyulmasının mümkün olmadığı yönündeydi. Çünkü teknik cihazlarla yapılan inceleme sonucunda Kural’ın evi ile tanığın evi arasındaki mesafenin 12.5 metre olduğu belirtildi.

Kural’ın evinden çıkan seslerin ise 4.9 metreden sonra duyulmasını fiziki olarak duyulmasının mümkün olmadığı kaydedildi ve rapor suç duyurusu ile birlikte savcılığa verildi.

SILA’DAN SAHTE HESAP UYARISI

Öte yandan müzik şirketi aracılığıyla bir açıklama yapan Sıla, kendisine ait olmayan sosyal medya hesaplarındaki paylaşımlara dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.

Sıla’nın müzik şirketinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Medya organları bir süredir sanatçımız Sıla Gençoğlu’na ait olmayan sosyal medya hesaplarındaki paylaşımlardan alıntılar yapılarak, Sıla Gençoğlu’nun cümleleri gibi haberleştirmektedir. Bu yanlış anlaşılmayı düzeltmek adına Sıla Gençoğlu’nun resmi sosyal medya hesapları dışında paylaşım yapan hiçbir hesaba itibar etmemenizi önemle rica ederiz.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X