Simitçilerin zam savunması

Bursa Simitçiler ve Unlu Madde İmalatçıları Odası Başkanı Erdal Pınar, son 6 aydır piyasada yaşanan fiyat artışlarının kendilerini de büyük sıkıntılarla karşı karşıya getirdiğini söyledi.

Simitçilerin zam savunması

Başta elektrik ve doğalgaz olmak üzere ana girdiler arasında yer alan un, pekmez ve yağdaki artışları hatırlatan Pınar şunları kaydetti: ‘’İşçilik ücretlerindeki yükselişler ve kiralardaki önlenemeyen yukarı yönlü hareket, maliyetlerimizi artırmış ve simit, poğaça gibi ürünlerde bir fiyat düzenlemesi yapmayı zorunlu hale getirmiştir. Bu nedenle önceki günden itibaren simidi yüzde 17 zamlı; 1,75 liradan satmaya başladık. Normalde esnafımızın bizden talebi ‘100 gram simit 2 lira olsun’ şeklindeydi. Ama tüketiciyi de korumak zorundayız. Yönetim ve istişare kurulu ile orta yolu bulmaya çalıştık. Esnafımızın fiyat konusu da dahil olmak üzere elini taşın altına koyduğu tüm uygulamalarımıza toplumumuzun tüm kesimlerinden destek bekliyoruz.”
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X