Sınıf mevcutları 40’ı aştı

MEB’in yönetmeliğine göre sınıf mevcutları 34 olması gerekirken, Bursa’da Anadolu Liseleri’nde sınıf mevcutları 40’ı aştı. İmam Hatip ve meslek liselerinde ise bu rakam 10 ila 30 arasında kaldı.

Sınıf mevcutları 40’ı aştı

DERYA DEMİR

Yeni eğitim öğretim dönemindeki sıkıntılara Anadolu Liseleri’ndeki sınıf mevcutları da eklendi. Bazı Anadolu Liseleri’nde sınıf mevcutları 40’ın üzerine çıkarken, imam hatip ve meslek liselerinde ise bu rakam 10 ila 30 arasında kaldı.

Öğrenciler için devam eden nakil sürecinde boş olan imam hatip liselerinin kontenjanı bin 759 iken, en az 332 öğrencinin komisyon eliyle imam hatip liselerine yerleştirildiği bildirildi. Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Atatürk Endüstri Meslek Lisesi’ne ise bu yıl sadece 53 öğrenci yerleşebilirken, açılması planlanan 7 şubeden sadece 3’ünün doldurulabildiği öğrenildi. 

“YÖNETMELİK EN ÇOK 34 DİYOR”

Bursa’da yerleştirme öncesinde pilot uygulama yapıldığını hatırlatan Eğitim İş Şube Başkanı Özkan  Rona, Anadolu Liseleri’nde mevcutların 40’ın üzerine çıktığını kaydetti. Rona, “Yönetmeliğe göre Anadolu Liseleri’nde sınıf mevcutları 34’ün üzerine çıkamaz. Ancak mevcutlar, Yeniceabat Anadolu Lisesi’nde 43, Ali Karasu Anadolu Lisesi’nde 40, Çamlıca Anadolu Lisesi’nde 42, Kaşgarlı Mahmut Anadolu Lisesi’nde 42’ye kadar çıkıyor.

Şaypa Ayşe Şaylı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde ise 7 öğrenci 9’ncu sınıf eğitimi alıyor. Öte yandan bu yıl eğitim vereceği planlanan Ahmet Cevdet Anadolu Lisesi, eğitim öğretim dönemine yetiştirilemediği için bu okulun öğrencileri Fatih Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde eğitim görüyor. İlk kez kayıt alan bu okula 53 öğrenci yerleşti. Ancak henüz yapımı bitmemiş olan okulda eğitim öğretim olmamasına karşın nakil listesinde 175 boş kontenjanı görünüyor” diye konuştu. 

“YERLEŞEMEYEN ÖĞRENCİ KALMADI”

sinif-mevcudu.jpg

Bursa’da hafta sonu itibari ile herhangi bir okula yerleşemeyen öğrenci kalmadığını ifade eden Türk Eğitim Sen 2 No’lu Şube Başkanı Fatih Gümüş de, “Okulda bulunuşluk süresine takıldığı için herhangi bir okula yerleşemeyen 202 öğrenci, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kontenjan dışı olarak anadolu liselerine yerleştirildi. Tabi tüm öğrencilerin herhangi bir okula yerleştirilmiş olması, öğrencilerin istedikleri okula gittikleri anlamına gelmez.

Öğrencilerin yerleştirilmesi ile şuanda merkezde olan tüm Anadolu Liseleri’nde 9’ncu sınıf kontenjanları 40’ın üzerine çıktı. Müdürlük, velilerden gelen taleplere cevap verebilmek adına böyle bir yola gitti. Ancak çevre illerde bu sorunun ortadan kalkması için ikili eğitime geçilirken Bursa’da tekli eğitimde kalmak adına kontenjan artırıldı” diye konuştu.  

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X