‘Sinir gazı’ krizi

İngiltere Başbakanı Teresa May, eski Rus ajanı Sergey Skripal ile kızı Yuliya’nın sinir gazı ile zehirlendiği olaydan Rusya’yı sorumlu tuttu.

‘Sinir gazı’ krizi

May olayda kullanılan kimyasal maddenin Sovyetler Birliği döneminde Rusya’da üretilen bir tür sinir gazı olduğunu açıkladı. May Moskova’dan inandırıcı bir açıklama istedi ve aksi halde, olayı İngiltere’ye karşı yasadışı güç kullanımı olarak değerlendirileceğini söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı ise May’in açıklamaların“sirk” olarak niteledi.  Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, eski Rus ajanı Sergey Skripal ve kızı Yuliya’nın zehirlenmesi ile ilgili soruşturma dosyasına ulaşma taleplerinin Londra tarafından reddedildiğini söyledi.

Kimyasal silah kullanmakla suçlanan bir ülkenin, konuyla ilgili numunelere ulaşma hakkına sahip olduğunu vurgulayan Lavrov, İngiltere’nin zehirli bir madde ürettiğinden şüphelendiği ülkeye derhal başvurmuş olması gerektiğini ifade etti.

Lavrov ‘Bu suçlamaların saçmalık olduğunu daha önce de söylemiştik. Bu konuyla ilgili hiçbir alakamız yok’ ifadelerini de kullandı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X