Sınır tanımıyorlar! Yaşıtları kahvehanede okey oynarken…

Yaşıtları kahvehanelerde okey oynarken, onlar Türkiye’nin ve dünyanın en yüksek dağlarına tırmanıyor, farklı coğrafyalara kültür faaliyeti gerçekleştiriyor. Yeni rotaları ise Everest Dağı tırmanışı ve Hindistan kültür gezisi.

Sınır tanımıyorlar! Yaşıtları kahvehanede okey oynarken…

Yaşları 50 ila 82 arasında değişen 110 dağcıdan oluşan Sınır Tanımayan Dağcılar Kulübü, gerçekleştirdikleri faaliyetlerle parmak ısırtıyor.

Yaşıtları kahvehanede okey oynarken, Türkiye’nin ve dünyanın bir çok dağına tırmanış yapan kulüp üyeleri, kurulduğu 2012 yılından bu yana faaliyetlerini aksatmadan sürdürüyor.

Tamamı emekli olan dağcılar, dünyanın farklı coğrafyalarına hem dağcılık, hem de kültür faaliyeti gerçekleştirerek yaşıtlarına çok önemli mesajlar veriyorlar.

dagcilar9.jpg

FAALİYETLERİ TÜRKİYE İLE SINIRLI DEĞİL…

Sınır Tanımayan Dağcılar Spor Kulübü, kurulduğu günden bu yana Ağrı Dağı, Süphan Dağı, Kaçkar Dağları, Erciyes Dağı, Aladağlar, Hakkari Dağları, Kaz Dağları ve Boz Dağları gibi dağlara tırmanış gerçekleştirirken, Likya yolu olarak da bilinen Antalya ve Fethiye arasındaki tarihi yolun farklı parkurlarını her yıl yürümeye devam ediyor.

Faaliyetlerini Türkiye ile sınırlı bırakmayan kulüp üyeleri, bugüne kadar dünyanın çeşitli yerlerinde kültür ve dağcılık etkinlikleri de gerçekleştirdi. Gürcistan’da bulunan ve Kafkaslar’ın en zor dağlarından biri olan 5 bin 47 metre yüksekliğindeki Kazbek Dağı, Fas faaliyetleri kapsamında Afrika kıtasının Klimanjaro Dağı’ndan sonra en yüksek noktası, Atlas Dağları’nın da zirvesi olan 4 bin 173 metrelik Jabel Topkal’a tırmanış, Büyük Sahra Çölü yürüyüşü, Moğolistan bozkırları, Orhun Vadisi, Güney Sibirya’daki uçsuz bucaksız Tayga Ormanları yürüyüşü, Peru’da And Dağları tırmanışı ve Machu-Picchu ve Amazon Ormanları, kulübün yurtdışı faaliyetlerinin bazıları olarak dikkat çekiyor.

YENİ ROTA EVEREST VE HİNDİSTAN…

Kulübün yeni hedefi ise, 7-29 Nisan tarihleri arasında; dağcılık camiasının mabedi olarak kabul edilen Everest Dağı var. 22 gün sürecek program kapsamında Everest ana kampı kapsamında 5 bin 643 metre yükseklikteki Kala Pattar zirvesine çıkacak olan kulüp üyeleri, bu dağcılık faaliyetinin yanı sıra önce Budizm’in merkezi olan Katmandu ya, ardından da bir aşk adına yapılan en gösterişli anıt yapı olan Tac Mahali de içine alan Hindistan’a kültür gezisi gerçekleştirecek.

dagcilar8.jpg

“DAĞLARA VE DOĞAYA GÖNÜL VERDİK”

Sınır tanımayan Dağcılar Spor Kulübü Başkanı Ethem Kuruçay, sporun insan hayatındaki olumlu etkilerinin farkında olan, hayatı seven, dağlara ve doğaya gönül vermiş bir kulüp olduklarını belirterek, önceliklerinin doğaya saygılı davranmak ve korumak adına çeşitli platformlarda çevre gönüllüleri arasında yer almak olduğunu söyledi.

Kulübün 2012 yılında resmi kuruluşunu tamamladığını 2016 yılında TDF tarafından üyeliğe kabul edildiğini vurgulayan Kuruçay, “Mevcut 110 üyemizle her hafta sonu doğa yürüyüşleri, il içi, il dışı, yurtdışı dağcılık faaliyetleri yapıyoruz. Doğanın her bir anını, adım adım gözlemlemenin hazzını yaşayan insanların, ortak noktalarda buluşması harika bir duygu. Yurtiçi ve yurtdışı dağ etkinliklerimizi mutlaka kültür gezileriyle birlikte planlarız. Gittiğimiz coğrafyanın güzellikleriyle buluşur, insanlarıyla kaynaşır, tarihinde gezi, suyunda rafting, nehrinde gezinti yapar ve yöresel lezzetlerini tadarız” diye konuştu.

dagcilar19.jpg

dagcilar10.jpg

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X