Şirket hastaneleri kurulmalı

İnşaat Müteahhitleri ve Sanayici İş Adamları Derneği (İMSİAD) Başkanı Namık Ziya Mescioğlu, aile şirketlerinin doğma, gelişme ve büyüme süreçlerinde sıkıntılar yaşadığını belirterek, bunların ancak ‘şirket hastaneleri’ ile giderilebileceğini söyledi.

Şirket hastaneleri kurulmalı

Geçtiğimiz günlerde Tavacı Recep Usta ev sahipliğinde gerçekleşen ve moderatörlüğünü İstanbul Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ali Osman Öncel’in yaptığı panelde, Eminevim Yönetim Kurulu Başkanı Emis Üstün, Maltepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Nazif Gürdoğan ve Medipol Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Nihat Alayoğlu ile birlikte İMSİAD Başkanı Namık Ziya Mescioğlu da konuşmacı olarak yer aldı. Mescioğlu, burada yaptığı konuşmada, aile şirketlerinin doğma, gelişme ve büyüme süreçlerinde sıkıntılar yaşadığını ve bunların ancak ‘şirket hastaneleri’ ile giderilebileceğini belirtti.

BİLGİ BİRİKİMİ ÇÖP OLUR

Mescioğlu, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: ”Ülkemizde sağlık, ulaşım, eğitim kısacası her şeyde karşılaşılan sorunda bir muhattap bulabiliyoruz. Ama maalesef aile şirketlerinde danışıp hizmet alabileceğimiz, sorunlar çıktığında onlara çözümler üretebilecek bir kurum yok. Eksiğimiz şirket hastaneleridir. Şirket hastaneleri şirketlerin karşılaşabileceği sorunlar öngörebilir, çözüm önerileri sunabilir, engelleri kolayca aşarak zaman ve para kaybını önleyebilir. Eğer bu önlem alınmazsa aile şirketleri üçüncü jenerasyonu görmekte büyük güçlük yaşayacaktır. Böylece nesiller boyu aktarılamayan şirketlerin kurucusu olarak bizlerin tüm bilgi birikimi, deneyimi çöp olup gidecektir” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X