‘Sistemi çöpe atacağız’

Eğtim İş, Eğitim Sen ve Türk Eğitim Sen Bursa Şubeleri, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulanması planlanan Öğretmen Performans Sistemi’ne tepkisini sürdürmeye devam ediyor.

‘Sistemi çöpe atacağız’

DERYA DEMİR

Sendika temsilcileri Bursa Erkek Lisesi önünde bir araya gelerek sisteme tepkilerini yinelerken, CHP Milletvekili Ceyhun İrgil de destek verdi. 
Eğitim Sen 2 No’lu Başkanı Selçuk Türkoğlu eğitim çalışanlarının köleleştirilmesine izin vermeyeceklerini söyleyerek, “Maksat, Türk Milli Eğitim sistemini tam anlamıyla arap saçına çevirmektir.

Biz amacı öğrenci yetiştirmek olmayıp seçmen yetiştirmek olan iktidarın  eğitim anlayışına karşı gelmeye devam edeceğiz” dedi.  Eğitim Sen Şube Başkanı Atakan Erdağı, “Biz hükümetin değil halkın öğretmeni olmak istiyoruz” açıklamasında bulundu.

 “GEÇİT VERMEYECEĞİZ”…

Eğitim İş Şube Başkanı Özkan Rona ise, “Okulun iç barışını yok edecek ve  eğitim niteliğini tamamen ortadan kaldıracak bu sisteme geçit vermeyeceğiz. Bizim çocuklarımız devlet okullarında nitelikli eğitimi hak ediyor. Onların bu haklarını koruyacağız ve bu ucube sistemi çöpe atacağız” ifadelerinde bulundu. 

Türk Eğitim Sen 1 No’lu Başkanı Metin Öksüz de şunları kaydetti; “Öğretmenin itibarı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ortaya konulan  bu uygulamayla ayaklar altına alınmaktadır. Öğretmenin itibarı Milli Eğitim Bakanlığının namusudur, milli eğitim namsuuna sahip çıkmalıdır.”

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X