Siyah incir için ortak eylem planı

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ı ziyaret eden Uludağ Yaş Meyve ve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Salih Çalı ve UİB Genel Sekreteri Mümin Karacakayalılar, dünyada ‘Bursa siyahı’ olarak marka haline gelen siyah incir üretiminin geliştirilmes

Siyah incir için ortak eylem planı
UYMSİB Başkanı Salih Çalı, Başkan Dündar’ı ziyaretinde Bursa siyahında verimlilik ve kaliteyi artırmak için, başta Osmangazi Belediyesi olmak üzere İlçe Tarım Müdürlüğü ve muhtarlıklarla bir araya gelerek bu konuda bir eylem planı hazırlamak istediklerini ifade etti. Birlik olarak Bursa siyahına gönül verdiklerini belirten Çalı, “Bursa siyah inciri dünyada marka olmuş bir ürünümüz. Bursa’mıza has böylesine önemli bir ürünün korunup desteklenmesi gerek. Osmangazi Belediyesi’nin ve Başkan Dündar’ın bu konudaki hassasiyetini biliyoruz. Bursa siyahında üretim ve kaliteyi artırmak için, incir fidanlarının bakımından üreticinin kullandığı ilaçlara, tarlaların işlenmesi ve temizliğine kadar her alanda ciddi bir çalışma yürütülmeli. Başta Osmangazi Belediyesi olmak üzere İlçe Tarım Müdürlüğü ve incir üretimi yapan köylerimizin muhtarları ile bir araya gelip, bu konuda bir eylem planı hazırlamak istiyoruz” dedi.

Bursa siyahının, Türkiye’nin yaş meyve ihracatında oldukça önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Salih Çalı, “2013 yılında siyah incir ihracatımız 35 milyon dolar olarak gerçekleşti. Bursa ekonomisi için çok ciddi bir rakam. Böylesine önemli ve bize özel bir ürünü ürünün özel olarak korunması gerekir” dedi.

Çalı ve Karacakayalılar’ı makamında ağırlayan Başkan Dündar, Bursa siyahında verimlilik ve kaliteyi yükseltmek, dünyada marka bilinirliğini artırmak için Osmangazi Belediyesi olarak gerekli hassasiyeti gösterdiklerini söyledi. Bu konuda her yıl bir festival düzenlediklerini söyleyen Dündar, “Bu yıl 14’üncüsünü düzenlediğimiz Ovaakça İncir Festivali’ni uluslararası boyutta yapalım istedik. Ancak bu konuda gerekli desteği göremedik. UİB’in bu konudaki hassasiyeti ve yaklaşımı son derece önemli. Bizler, Bursa Siyahının korunup verimliliğinin artırılması, marka olarak dünyada bilinirliğinin artırılması için bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da her türlü katkı ve desteği vermeye hazırız” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X