Siyasi kriz derinleşiyor

İspanya’da 4 yıl içinde yapılan 4’üncü seçimlerde aşırı sağcı Vox Partisi parlamentodaki sandalye sayısını ikiye katladı.

Siyasi kriz derinleşiyor

İktidardaki Sosyalist Başbakan Pedro Sanchez ise seçimlerden birinci çıktı ancak parlamentoda nisan ayındaki seçimlerden daha az sayıda sandalye elde etti. Bu sonuçlara göre ne sol ne de sağ mecliste çoğunluğu sağlayamıyor.Resmi olmayan sonuçlara göre seçimden muhafazakar Halkın Partisi ikinci, Vox ise üçünçü çıktı. Vox’un 350 sandalyeli mecliste 52 koltuk elde etmesi bekleniyor. Nisan ayındaki seçimlerde parti 24 sandalye kazanmıştı. Sonuçlara göre Sosyalistlerin 120, Halkın Partisi’nin 88 sandalye kazanması öngörülüyor. Vox Partisi’nin lideri Santiago Abascal ülke için vatansever bir alternatif oluşturmayı kurmak istediğini belirtti. Aşırı sol Podemos Partisi’nin lideri Pablo Iglesias ise Sosyalistler’le bir koalisyon kurmak istiyor. Yaklaşık 40 yıllık Francisco Franco diktasının ardından demokrasiye dönen İspanya, Avrupa’nın geri kalanının aksine ülkede aşırı sağ partilerin barınamamasıyla övünüyordu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X