Soğan depolarına baskın

Hazine ve Maliye Bakanlığı ekiplerince, soğan fiyatlarındaki spekülatif hareketlilik nedeniyle, önemli soğan üretim merkezlerinden Polatlı’da toptancı hali, soğan depoları ve nakliye kamyonları denetlendi.

Soğan depolarına baskın

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın talimatıyla Ankara Vergi Dairesi ekiplerince, son 2 günde ilçede yapılan denetimlerde, soğan depolarının büyük bölümünün kapalı olduğu ve soğan satışı yapılmadığı tespit edildi. Bunun üzerine daha kapsamlı bir çalışma için harekete geçen ekipler, dün de toptancı hali, nakliye kamyonları, soğan üretiminin yapıldığı köyler ve soğan depolarında denetimlerde bulundu. Soğan taşıyan kamyonlarda sevk irsaliyesi ve müstahsil makbuzu incelendi. Kapalı depolarının sahipleri çağırtılarak, kapıları açtırıldı.

FİİLİ STOK TESPİT EDİLDİ

Denetimler sırasında soğan depolarında fiili stok tespit edildi, ürün miktarları belirlendi. Depo denetimlerinde, hasat döneminden itibaren soğanın alış ve satış fiyatları ile spekülatif fiyat gelişmelerinin yaşandığı son dönemdeki alış ve satış fiyatları incelendi. Evrak denetimi yapıldı. Denetim sonuçları, vergi incelemeleri için veri teşkil edecek, gerekli bilgiler Ticaret Bakanlığı ile de paylaşılacak. Ekiplerin Polatlı bölgesine yönelik denetimlerinin aralıksız süreceği belirtildi.

200 BİN TON ÜRÜN STOKLANMIŞ

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, fırsatçılarla, stokçularla mücadeleyi en üst seviyede sürdüreceklerinin altını çizerek, ”İşte sadece son bir-iki günde Polatlı’da yapılan denetimlerde çıkan netice. Arkadaşlar 24 deponun sadece 3’ünde satış yapıldığını tespit ettiler. 24 depoda bakıyorsunuz 50 bin tondan fazla soğan depolanmış ve satılmıyor. Sadece Polatlı coğrafyasında 200 bin ton civarı soğanın ‘fiyatlar yükselir’ beklentisi ile depolarda tutulduğunu tespit ediyorlar. Denetim devam ediyor” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X