Sokağı aydınlatmayan elektrik şirketlerinin cezası arttı

EPDK, genel aydınlatma kapsamında yanmadığı veya yerinde olmadığı belirlenen armatür ve elektrik direklerine ilişkin eksiklerini gidermeyen elektrik şirketlerine 2018 yılı içinde uygulanacak para cezasını 72 lira artırdı.

Sokağı aydınlatmayan elektrik şirketlerinin cezası arttı

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK)’nın, 2018 Yılında Uygulanacak Para Cezaları Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ’i Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Yeni yıldan itibaren yürürlüğe girecek tebliğe göre, elektrik dağıtım şirketlerinin denetimleri haricinde, genel aydınlatma kapsamında yanmayan armatürlerle yerinde olmadığı belirlenen armatür ve direklere ilişkin eksiklerin giderilmesi için verilen sürelerde bu eksiklikleri gidermeyen şirketlere, her bir direk veya armatür için uygulanacak para cezası 500 liradan 572 liraya yükseltildi.

Şirketlerin para cezasını tebliğ edildiği tarihten itibaren bir ay içinde ödemeleri gerekiyor.

Öte yandan, tebliğe göre tüm idari para cezaları, hiçbir şekilde ilgili cezayı ödeyen şirket tarafından hazırlanacak tarifelerde maliyet unsuru olarak yer almayacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X