Sokak hayvanları için uyarı levhası

Gemlik Belediyesi, sokak hayvanlarının güvenli yaşamına dikkat çeken uygulama ile bir ilke daha imza attı.

Sokak hayvanları için uyarı levhası

Gemlik Belediye Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri, trafikte araç yoğunluğunun bulunduğu cadde ve sokaklar başta olmak üzere sahil kordonu boyunca “Sokak’ta yaşayan hayvanlar sahipsiz değildir” şeklinde uyarının yer aldığı levhaların montajını yaptı.

Ayrıca vatandaşlara 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunları gereği sokak hayvanlarına yapılan eziyet ve kötü davranışların cezaya tabii olduğu uyarı levhalarıyla hatırlatıldı.

Sokak hayvanlarının kent içinde güvenli yaşamlarının gözetilmesi amacıyla monte edilen uyarı levhalarıyla dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmanın hedeflendiği belirtildi. 

Konuyla alakalı açıklama yapan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Gemlik’in her mahallesinde sadece insanların değil, hayvanların da yaşam kalitesini yükseltecek proje ve yatırımları hayata geçirdiklerini ifade ederek, hayvan hakları adına ve hayvan sorunlarının giderilmesi amacıyla ne gerekiyorsa yapılacağını söyledi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X