‘Son Akşam Yemeği’nde ne yenmiş?

15. yüzyılda Milano’da Leonardo da Vinci tarafından Duke Lodovico Sforza’nın isteği üzerine yapılan ‘Son Akşam Yemeği’ tablosu ilginç bir araştırmaya konu oldu.

‘Son Akşam Yemeği’nde ne yenmiş?

15. yüzyılda Milano’da Leonardo da Vinci tarafından Duke Lodovico Sforza’nın isteği üzerine yapılan ‘Son Akşam Yemeği’ tablosu ilginç bir araştırmaya konu oldu. Ünlü eserde yer alan İsa ve havarilerinin ‘Son Akşam Yemeği’nde ne yediğini araştırmacılar ortaya koydu.

İsa’nın zamanındaki Filistin mutfağı hakkında yapılan güncel bir araştırmaya göre Son Akşam Yemeği’nin olası menüsünde fasulye yahnisi, kuzu eti, zeytin, acı otlar, balık sosu, mayasız ekmek, hurma ve aromalı şarap yer alıyor.
Yemeğin, dini temalı birçok sanatsal resimde gösterildiği gibi, dikdörtgen bir masada değil Romalıların o dönemde yaptığı gibi yerde, minderler üstünde yenildiği iddia ediliyor.

Milano’daki Santa Maria delle Grazie Bazilikası’nda sergilenen ünlü eser 4.5 metreye 8.8 metre ölçülerinde. Eserin bulunduğu bölüme 20-25 ziyaretçiden fazlası alınmıyor. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X