Son kararı Başbakan verecek

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, bedelli askerlikle ilgili kararı Başbakan Ahmet Davutoğlu`nun vereceğini söyledi. Bu arada Plan ve Bütçe Komisyonu`nda Milli Savunma Bakanlığı`nın bütçesi görüşmelerinde tartışma çıktı. CHP`li ve MHP`li milletvekilleri k

Son kararı Başbakan verecek
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’dan bedelli askerlikle ilgili yeni açıklaması geldi.
 
”Görüşler alarak Sayın Başbakanımıza ilettik. Sayın Başbakanımız ne karar verirse, ‘bu ortamda bu gerekmez’ derse ona karar verecek” diyen Yılmaz, ”Talep var, bu talebi dikkate alarak, Türkiye’nin de çevresindeki ateş çemberini de dikkate alarak, Genelkurmay Başkanlığımız görüşünü söylüyor. Ondan sonra da sonuçta Başbakanımız karar verecek” şeklinde konuştu.
 
KOMİSYONDA TARTIŞMA
 
Bu arada TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, Milli Savunma Bakanlığı’nın bütçesi üzerinde yapılan görüşmelerde milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Bakan Yılmaz, konuşmasında “Bizim olduğumuz kadar Güneydoğu’da CHP de MHP de olsaydı belki Güneydoğu’daki sorun bu dereceye gelmezdi, kesinlikle gelmezdi. Çok net söylüyorum” ifadesine CHP ve MHP’li üyeler tepki gösterdi.
 
MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, “Bölgede vatandaşları bile koruyamıyorsunuz. Terörü bile muhalefetin üzerine yıkıyorsunuz” dedi.
 
CHP Denizli Milletvekili Adnan Keskin de “Sizi tarihe havale ediyoruz. Kendiniz konuşun, kendiniz dinleyin” diyerek, partisinin diğer üyeleri ile birlikte salonu terk etti.
 
CHP’li üyelerin ardından MHP’li üyeler de salonda çıktı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X