Sorumluluk almaya hazırız

Uluslararası Patent Birliği (UPB) Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Kaya, birliğin yeni yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi.

Sorumluluk almaya hazırız

Buradaki konuşmasında marka, patent, faydalı model ve benzeri konularda Türkiye’nin hızlı bir şekilde yol alması gerektiğini belirten Kaya, UPB’nin bu açığın giderilmesi noktasında sorumluluk almaya hazır olduğunu kaydetti. Devletin son yıllarda özellikle Sınai Mülkiyet alanında gerçekleştirdiği kanun değişiklikleri ile kendilerine önemli kazanımlar sağladığına işaret eden Kaya, ‘’Ancak dünya genelinde de ciddi bir ilerleme var.

Türkiye’nin bu açığını hızlı bir şekilde kapatabilmesinin tek yolu, Fikri Hak kavramının tabana doğru ve sade bir şekilde anlatılmasıdır. Dünyadaki başarı hikayelerine baktığımızda istisnasız tüm başarılı kurumlarda markalar, patentler gibi gayri maddi mal varlıkları maddi mal varlıklarından çok daha büyük önem ve değer arz ediyor. İş dünyası olarak bizlerin de artık bu gerçeği idrak etmemiz gerekiyor” dedi.

UPB’nin yeni dönemde daha aktif bir çalışma içerisinde olacağını dile getiren Kaya, bakanlıklar, kamu kurumları, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere her alanda işbirlikleri içerisinde olacaklarını vurguladı. Kaya, fikri haklar ile patent ve marka vekilliğine hazırlık konularında da eğitimler vereceklerini anlattı.

UPB’nin Erdem Kaya başkanlığındaki yeni yönetim kurulu, Sistem Global Danışmanlık Ar-Ge Grup Başkanı Erhan Küçüksüleymanoğlu, Yeşilova Holding Ar-Ge Müdürü Gökhan Tekin, Avukat Dinçer Tomruk ve Avukat Erdem Turan’dan oluşuyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X