Sorunları ortak akılla çözebiliriz

BEBKA ve Yenişehir Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği Kooperatifçilik Eğitimi’nde başarılı olanlara sertifikaları verildi. Törende, kooperatif, birlik ve odaların önemi anlatıldı. 

Sorunları ortak akılla çözebiliriz

GÜRHAN ADANA

Bursa Bilecik Eskişehir Kalkınma Ajansı (BEBKA) ile Yenişehir Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği Kooperatifçilik Eğitimi’nde başarılı olanlara sertifikaları törenle verildi. Yenişehir Belediye Meclisi salonundaki törende kooperatif, birlik ve odaların önemine değinildi.

Eğitimin olmadığı yerde başarıdan söz edilemeyeceğini ifade eden Yenişehir Kaymakamı Suat Seyitoğlu, iyi ve kaliteli işlerin eğitim altyapısının güçlenmesiyle yapılabileceğini söyledi. Yenişehir’in bir tarım bölgesi olduğunu kaydeden Seyitoğlu, çok iyi işler yapan kooperatifler bulunduğunu belirterek, kooperatiflere gerekli her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti. Pazarlama konusunda başarılı girişimler yapılmasıyla hem tüketicinin daha kaliteli ürüne ulaşabileceğini hem de çiftçinin daha çok kazanacağını dile getiren Seyitoğlu, ‘Bunun yanında hayvancılık konusunda da mesafeler kat edilebilir. İlçede 40 bin büyükbaş, 60 bin de küçükbaş hayvan yetiştiriliyor. Yenişehir Ovası’nda kooperatiflerin de içinde yer alacağı organizasyonla hem tarım hem de hayvancılık alanında büyük projeler gerçekleştirilebilir’ diye konuştu.

DEVLET DESTEĞİ

Çiftçinin ortak akılla, örgütlü biçimde çalışmasının önemini anlatan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hacı Dursun Yıldız da konuşmasında, devlet desteklerine değindi. Yıldız, ‘Kooperatif ya da birlik ucuz ve kaliteli ürünler sunabilir. Üyeler de kendi kooperatifine kendi malı, parası, mülkü gibi sahip çıkmalıdır. Kooperatifler kendi üyelerinin çıkarlarını korumaktadır. Yenişehir’de 36 tarımsal, 6 sulama, 4 de üretici birliği faaliyetini sürdürüyor. Bu çok güzel bir sayı. Piyasaya kaliteli, güvenilir gıda üretmeliyiz. Devlet kooperatifleri kaliteli ve güvenilir gıda üretmeleri için destekliyor’ değerlendirmesinde bulundu.

Tarım ve hayvancılık konusundaki projelere BEBKA’nın destek vereceğini vurgulayan Belediye Başkanı Süleyman Çelik de devletin tüm kurumlarıyla, üretim yapmak isteyenleri desteklediğini ifade etti. BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim ise, ‘Ortak akıl, ortak anlayışla hareket etmeliyiz. Yenişehir’i ortak akılla çok güzel yerlere getirebiliriz” diye konuştu.

Yenişehir Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hakan Aranmaz da ilçedeki tarım ve hayvancılık potansiyeli hakkında ayrıntılı bilgiler aktardı. Daha sonra 35 kooperatif yöneticisi ve 3 muhtarın katıldığı Kooperatifçilik Eğitimi’nde başarılı olanlara belgeleri verildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X