Sosyal konut tahsis şartlarına tepki

Gemlik Belediyesi tarafından Cihatlı Mahallesi’nde inşa ettirilen sosyal konutların tahsis şartlarını belirleyen yönetmeliğe CHP İlçe Teşkilatı tepki gösterdi.

Sosyal konut tahsis şartlarına tepki

CEMAL KIRGIZ

CHP yönetimi, bu yönetmelik kapsamında Gemlik’te dar gelirli vatandaşların daire sahibi olamayacağını iddia etti. Toplantıya CHP’li Belediye Meclis Üyeleri Songül Şanlı ve Mustafa Kaynatma’nın yanı sıra yönetim kurulu üyeleri de katıldı. CHP İlçe Başkanı Cemil Acar, CHP Grubu olarak Gemlik’te hiçbir dar gelirli ailenin peşin para veremeyeceğini savunduklarını ifade etti. CHP Belediye Başkan Adayı Mehmet Uğur Sertaslan da, peşin ödeme istenmesinin mağduriyet oluşturduğunu kaydetti.

Sertaslan, “Umarım yanlıştan dönülür, yönetmelik, dar gelirli vatandaşın lehinde ve vatandaşı bankalara yöneltmeden 20 yıl vadeli belediyeye ödeme imkânlı olarak değiştirilir” diye konuştu.
CHP’li Meclis Üyesi Galip Gür de, özel yönetmelikte puanlama kriterlerinin kaldırıldığını ifade ederek, “Gemlik Belediyesi genel yönetmelikte olduğu gibi puanlama kriterlerini getirmeli ve dar gelirli aileleri bankalara mecbur etmeden belediyece taksitlendirerek ödeme alma hükmünü getirmelidir” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X