Sosyal konutlar için komisyon kuruluyor

Gemlik Belediyesi’nin meclis toplantısında, sosyal konutlarla ilgili komisyon oluşturulması ve Kentsel Dönüşüm Birimi’nin kurulması kararlaştırıldı.

Sosyal konutlar için komisyon kuruluyor

Gemlik Belediye Meclisi Mayıs ayı olağan toplantısı, Ömer Kahraman Hizmet Binası’nda bulunan Belediye Meclis Salonu’nda yapıldı.

Belediye Meclis toplantısında yapılan görüşmelerde sosyal konutlarla ilgili komisyon oluşturulması, ilçede bulunan Gemlik Belediyesi’ne ait billboardlar ve germe tabela bölgeleri ile led ekranların kiralanması, Kentsel Dönüşüm Birimi’nin kurulması gibi birçok karar Meclis üyeleri tarafından onaylandı.

Sosyal Konutlarla ilgili sıkıntıların olduğunu ifade eden Başkan Sertaslan, bu sıkıntıları el birliği ile aşmanın altını çizdi. Bu konuyla ilgili tüm partilerin katılımıyla yeni bir yol haritası çizmenin önemine de değinen Sertaslan, vatandaşları da mağdur etmeden çeşitli çözüm arayışlarına girmek gerektiğini belirtti. Kurulacak Sosyal Konutlar Komisyonu 7 kişiden oluşacak olup, her siyasi partiden temsilci bulunacak.

VATANDAŞI RIZASIYLA…

Kentsel dönüşümün Gemlik’in en büyük ihtiyaçlarından biri olduğunu ifade eden Başkan Mehmet Uğur Sertaslan, bu birimin öncelikli çalışmasının Gemlik hakkında çıkartılacak bina envanteri olduğunu belirtirken, bu birimde İnşaat Mühendisi, Şehir Plancısı ve Mimarın yanı sıra insanı da ele alan bir birim olduğu için sosyolog ve psikolog olacağını vurguladı. Kentsel dönüşüm konusunun çok sayıda vatandaşın gündeminde olduğunu da söyleyen Başkan Sertaslan, “vatandaşın rızası alınarak ve vatandaşa sorarak işlemler gerçekleştireceğiz” dedi.

İMAR KOMİSYONU…

İmar Komisyonu Başkanı Arzu Karataş da, Belediye olarak paydaş yönetim anlayışını benimsediklerini ifade ederken, artık imar komisyon toplantılarına Mimarlar Odası, Müteahitler Odası, İnşaat Mühendisleri Odası gibi birçok paydaşı da ekleyeceklerini ve mahallelerini ilgilendiren konularda mahalle muhtarlarını da çağıracaklarını ve fikir alışverişinde bulunacaklarını belirtti.

Billboardlar kiralanacak

Gemlik Belediyesi’ne ait billboardların kiralanması konusunda Belediye Meclisi’nde sunum yapıldı. Gemlik Belediyesi billboardlarının sadece belediye reklamı değil, firmalara kiralanmasının da hedeflendiği ve bu konuda yıllık iki milyon liranın üzerinde bir gelir elde etmenin planlandığı ifade edildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X