Sosyal medya gençleri uyuşturucuyla tanıştırıyor

Basın İlan Kurumu tarafından Bursa’da düzenlenen Yeni Nesil Gazetecilik Eğitim ve İstihdam Programında geleceğin gazetecilerine, uyuşturucuyla mücadelede medyanın önemi anlatıldı.

Sosyal medya gençleri uyuşturucuyla tanıştırıyor

Narkotik Şube Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Mustafa Volkan Tahpur, gazeteci adaylarına yaptığı sunumda gençlerimiz için en büyük tehlikelerden biri olan uyuşturucuyla mücadelede medyanın önemine değindi.

Tahpur, medyanın uyuşturucu konusunda toplumu bilgilendirerek gençlerin zehirden uzak durmasını sağlarken, sosyal medyanın ise işlerini zorlaştırdığına dikkat çekti. Gençlerimizin geleceğini karartan, uyuşturucu konusunda toplumu bilgilendirmede medyanın en önemli paydaşlardan biri olduğunu söyleyen Tahpur, medya ile birlikte yürütülen çalışmalar sayesinde bir çok gencin uyuşturucu bataklığından kurtarıldığını belirterek, “Uyuşturucuyla ilgili haberler hazırlanırken kullanacağınız dil çok önemli. Seçilecek kelimeler ve kullanacağınız görüntüler özendirmeden uzak olmalıdır. Sizlerin yazacağı haberler bir genci bir bataklıktan kurtarabilir veya bataklığa sürükleyebilir. Özellikle uyuşturucu haberleri yapılırken kesinlikle bu maddenin bileşenleri, içeriği, hazırlanışı, kullanım şekli hakkında bilgi verilmemelidir. Bununla ilgili görüntü ve görseller kullanılmamalıdır.”dedi.

Uyuşturucuyla mücadele sosyal medyanın işlerini zorlaştırdığını, sosyal medya üzerinden bir çok gencin uyuşturucu bataklığına sürüklenebildiğine işaret eden Tahpur, ailelerin çocuklarını iyi kontrol etmesinin önemine de değindi.

1-044.jpg

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X