Soylu: ‘PKK’ya ve FETÖ’ye can suyu vermeye çalışıyorsun’

İçişleri Bakanı Soylu, “Size Kılıçdaroğlu’nu şikayet etmek istiyorum. Niye Sen PKK’ya ve FETÖ’ye can suyu vermeye çalışıyorsun? Bunu bize bir izah et.” dedi.

Soylu: ‘PKK’ya ve FETÖ’ye can suyu vermeye çalışıyorsun’

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Edirne’nin Saraçlar Caddesi’ndeki mitingde yaptığı konuşmada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun terör örgütlerine yaklaşımını eleştirdi.

 

Soylu, konuşmasında şunları kaydetti:

 

“Ülkede siyasi sistem probemleri olduğu apaçık ortadaydı. Biz MHP’yle bir araya geldik. Huzurunuzda Devlet Bahçeli Bey’e, MHP anlayışına teşekkür ediyoruz. Milletimizin önüne bir teklif getirdik. Dedik ki ‘uzun zamandır milletimizi sıkıntıya sokan, darbe üreten, kaos üreten, baba ile oğlu birbirine düşüren bu sistemden beraber kurtulalım’ dedik. Biz MHP ile uzlaştık da Kılıçdaroğlu kimle uzlaştı? PKK ile uzlaştı FETÖ ile uzlaştı değil mi? Başka, sırtını hani HDP’liler ‘sırtımızı PKK’ya YPG’ye dayadık’ diyordu ya bu da dedi ki sırtımı Hollanda’ya, Almanya’ya dayadım’ onlarla birlikte uzlaştılar. Biz bugün terörle mücadele etmiyor muyuz? Bugün Lice’de evlatlarımız, bizim aslanlarımız büyük bir mücadele ortaya koydular. 5 Mart’tan bugüne dağı taşı her yeri arıyorlar. O afra satanlar, tafra satanlar neredeler? Fellik fellik bir taraftan Cudi’de, bir taraftan Gabar’da, Lice’de, Tendürek’te, Amanos’ta bir tarafta bu ülkenin her noktasında bizim evlatlarımız fellik fellik teröristleri arıyor, onlar da sıçan gibi kaçıyorlar sıçan gibi.

 

Ben İçişleri Bakanı değil miyim? Her yeri takip etmekle mükellefim, terör örgütü ne diyor, ne anlatıyor. Karaman’dan gelirken, bu sabah istihbarat raporlarını okudum. Kandil ‘evet’ çıkarsa biz bittik’ diyor. Size Kılıçdaroğlu’nu şikayet etmek istiyorum, orada terörle mücadele eden evlatlarımız adına şikayet etmek istiyorum. Niye Sen PKK’ya, niye sen FETÖ’ye can suyu vermeye çalışıyorsun? Bunu bize bir izah et. Geçen Cumhurbaşkanımıza bir güvenlik brifingi arz ettik, gece birde Lice’ye gittik, operasyon merkezindeydik, komutanlar, özel harekatlar, askerler, korucular, polisler hep birlikte oradaydık. Daha ne yapabiliriz o hainleri nasıl kıskıvrak yakalayabilirizi konuştuk. Biz o hainlerin hep peşindeyiz nereye kaçarsa kaçsın, İstanbul’da İnönü Stadyumunda benim polislerimi katleden hainlerin orada olduklarını biliyoruz ve onları yakalayacağız, imha edeceğiz bilsinler.”

 

Soylu, mitingde yaptığı konuşmada, terörle mücadelenin kararlılıkla devam ettiğini, geçen hafta 60 teröristin etkisiz hale getirildiğini söyledi.

 

“Bu millet sana hesabını sorar”

 

HDP’nin operasyonlardan rahatsızlık duyduğunu ifade eden Soylu, şunları söyledi:

 

“Oraya gittiğimizde komutan ve Vali bey de aynısını söyledi; ‘HDP milletvekilleri 30 kişiyle beraber geldiler, operasyonun yapıldığı yere gitmek istiyoruz, bu operasyonları bitirin dediler, biz de onlara gereğini söyledik ve gönderdik’ dediler. 7 Haziran’ı düşünün, AK Parti hükümeti kuramadı, hükümeti CHP kurdu ve bunlar da dışarıdan destekledi, pozisyon öyle değil miydi? Peki bizim evlatlarımız bu mücadeleyi yaparken, eğer böyle bir hükümette dışarıdan destekleyen ve içeride olan bir HDP, ‘Bu operasyonu bitir’ dediği andan itibaren bugün kol kola yürüdükleri ne yaparlar, bizim memleketimizin hali ne olur? Siyaset yaparsın, belediye başkanı seçilirsin, milletvekili olursun, demokrasi çerçevesinde her şeyi yaparsın ama ülkenin beka meselesi olur, terörle ilgili bir meselesi olur da sen PKK ile kol kola girip, ona can suyu taşımaya çalışırsan bu millet sana hesabını sorar bu millet. CHP’li kardeşlerime sesleniyorum; bunun gösterdiği yoldan ülkeniz için, milletiniz için gitmeyin ne olur. Bu yanlış bir yoldur. Bu milletin bugüne kadar çektiği acıları, yeniden çekebileceği bir yoldur. 

 

Öteki taraftan kiminle birlikte? FETÖ ile değil mi? Bu nasıl genel başkan oldu? Kasetle oldu değil mi? Kaseti kim yaptı? FETÖ yaptı, değil mi? Peki niçin şimdi kol kola? Ya diyeti var, ya korkuyor ya da esir esir. Ey CHP’li kardeşlerim; uçuruma götürüyor partinizi de ülkemizi de bir kavganın eşiğine götürmeye çalışıyor. Buna müsaade etmemek lazım.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X