Spor kompleksi açılışa gün sayıyor

Yıldırım Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılmaya hazırlanılan Türkiye’nin en büyük spor kompleksinin inşaat çalışmaları tamamlanıyor.

Spor kompleksi açılışa gün sayıyor

Dünya spor tarihine adını altın harflerle yazdıran, rekorları ve şampiyonluklarıyla halterin efsanesi olan Naim Süleymanoğlu’nun adının verildiği Türkiye’nin en büyük spor kompleksinin inşasında sona aşamaya gelindi. Kaba inşaatı büyük ölçüde tamamlanan, çevre düzenlemesi, altyapı ve teknik çalışmaları süren spor kompleksi Yıldırım’ın dünyaya açılan kapısı olacak. 

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜĞÜ OLACAK

Yiğitler Mahallesi’nde Ankara Yolu’na cepheli bölgede, 7 bin 919 metrekare bina taban alanı, 22 bin 515’i inşaat alanı olmak üzere, 34 bin metrekarelik alanda inşa edilen tesis, tamamlandığında ‘Türkiye’nin en büyük spor kompleksi’ olma ünvanına sahip olacak.

Tesisin bünyesinde 2 bin 500 seyirci kapasiteli çok amaçlı spor salonunun yanı sıra, yarı olimpik yüzme havuzu, jimlastik salonu, bireysel oyun salonları, fitness merkezi, hamam-sauna, squash salonu, toplantı salonu, ofisler, yayın odası, basın birimi, kafeterya, gençlik merkezi, zeka oyunları işliği, bilgisayar işliği, müzik işliği, plastik sanatlar işliği, folklor-resim işliği ve fotoğraf odası bulunacak. 

“GELECEĞİN ŞAMPİYONLARI YETİŞECEK”

Spor kompleksinin şehir için önemli bir değer olacağını vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Yıldırımın değişim ve gelişimine katkı sağlayacak spor kompleksimizin inşaat çalışmalarında sona yaklaştık.

Ulusal ve uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapacak olan tesiste, Yıldırımlı çocukların ve gençlerin, sporla ilgilenecek olmaları, bizleri geleceğin şampiyonlarının buradan çıkacağı hususunda umutlandırıyor.

250 bin genç nüfusu içerisinde barındıran şehrimizde evlatlarımızı sağlıklı bireyler olarak yetiştirebilmemiz için büyük fiziki mekanlara ihtiyacımız vardı. Biz de gençlerimize doğrudan hitap eden Türkiye’nin en büyük spor kompleksini Yıldırım’a kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X