‘Sri Lanka’ kurbanlarına son görev

Sri Lanka’daki terör saldırısında hayatını kaybeden Serhan Selçuk Nariçi ve Yiğit Ali Çavuş, Adıyaman’da toprağa verildi. Serhan Selçuk Nariçi’nin babası, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendilerini arayarak, oğullarına ‘şehit’ statüsü verileceğini açıkladı.

‘Sri Lanka’ kurbanlarına son görev

Sri Lanka’da otel ve kiliselere düzenlenen terör saldırılarında hayatını kaybeden 2 Türk vatandaşı Serhan Selçuk Nariçi ve Yiğit Ali Çavuş, dün Adıyaman’da toprağa verildi.

Sri Lanka’yı kana bulayan DEAŞ terörünün 321 kurbanı, memleketlerinde düzenlenen son yolculuklarına uğurlanıyor. Terör saldırısında hayatını kaybeden 2 Türk mühendis Serhan Selçuk Nariçi ve Yiğit Ali Çavuş’un cenazeleri de dün havayoluyla Türkiye’ye getirildi. Daha sonra İstanbul’dan tarifeli uçakla Adıyaman’a götürülen cenazelere aile fertleri eşlik etti.

GÖZYAŞLARI SEL OLDU…

Serhan Selçuk Nariçi için Adıyaman’ın Gölbaşı İlçesi Ulucami’de cenaze töreni düzenlendi. Törende Serhan Selçuk Nariçi’nin annesi Gönül Nariçi oğlunun tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Anne Nariçi, ‘‘Oğlum arkadaşların geldi kalk hadi’’ diye ağıt yaktı.

Cenaze Gölbaşı İlçe Müftüsü Abdullah Yıldırım tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından Yarbaşı Belediye Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Saldırıda hayatını kaybeden Yiğit Ali Çavuş için ise Yeni Asri Mezarlık Camisi’nde tören düzenlendi. Törende Çavuş’un babası Mehmet ve annesi Gülay tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Bu sırada sinir krizi geçiren anneye sağlık ekipleri ambulansta müdahale etti. Yiğit Ali Çavuş’un cenazesi kılınan cenaze namazının ardından Yeni Asri Mezarlık Şehitliği’ne defnedildi.

SRİ LANKA’DA NE OLMUŞTU?

Sri Lanka’da pazar günü Hıristiyanlar için kutsal Paskalya ayinlerinin düzenlendiği Kochchikade kentindeki St. Anthony’s, Katana’daki St. Sebastian ve Batticaloa’daki Meryem Ana kiliseleri ile başkent Kolombo’daki beş yıldızlı Shangri- La, Cinnamon Grand ve Kingsbury otellerine bombalı saldırılar gerçekleştirilmişti. Saldırıların ardından başkent Kolombo’nun banliyöleri Dehiwala’daki konukevi yakınında ve Dematogo’da da üstgeçit yakınında patlamalar olmuştu. Yetkililer, saldırılarda aralarında Türk vatandaşı mühendisler Serhan Selçuk Nariçi ve Yiğit Ali Çavuş’un da olduğu 321 kişinin hayatını kaybettiğini, 500’den fazla kişinin yaralandığını açıklamıştı.

Şehit statüsü verilecek

Sri Lanka’daki terör kurbanlarından Serhan Selçuk Nariçi’nin babası Mehmet Nariçi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendilerini arayarak, oğullarına ‘şehit’ statüsü verileceğini söylediğini açıkladı.

Nariçi, önce Yeni Zelanda’da Müslümanları, sonra da Sri Lanka’da Hıristiyanları hedef alan terör saldırılarıyla ilgili olarak, ‘‘Hepsini insaniyet dışı buluyorum. Din bahanesiyle bazı radikal kesimlerce yapılan hain işler bunlar. Bu kesimler dış emperyalist güçlerin oyuncağı olarak da kullanılıyor. Tüm bunları nefretle kınıyorum’’ dedi.

Olay sabahı oğullarından kendilerine “Günaydın” mesajı geldiğini anlatan baba Nariçi, sonrasında terör saldırılarını televizyonda gördüklerinde oğlunu aradığını ve ulaşamadığını belirtti.

Nariçi, ölüm haberini kendilerine Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoglu’nun telefonla arayarak verdiğini ifade eden Nariçi, oğlunun Sri Lanka’da ABD Büyükelçiliği’yle ilgili bir projede çalıştığını ve uzun yıllardır yurtdışında çalışmayı tercih ettiğini vurguladı.

Nariçi, “Oğlum yaşasaydı eminim Türkiye’nin gururu olurdu. Biz onunla hep gurur duyduk, duyuyoruz. Çok iyi bir insandı” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X