Sulama Birliği’ne destek istediler

Yenişehir’de muhtarların katılımıyla düzenlenen toplantıda, çiftçilerin Sulama Birlği ile taahhüt imzalaması gerektiği belirtilirken, birikmiş su borçlarının da ödenmesi istendi. 

Sulama Birliği’ne destek istediler

GÜRHAN ADANA     

Belediye Meclis Salonu’ndaki toplantıda konuşan Yenişehir Kaymakamı Suat Seyitoğlu, arazilere temiz ve verimli su sağlanabilmesi işinin DSİ’ye düştüğünü, çiftçinin de su ücretlerini ödemeleri gerektiğini söyledi.

İlçede kurulu Sulama Birliği’nin, suyun arazilere ulaştırılması, hatların bakımı gibi görevleri yerine getirdiğini ifade eden Seyitoğlu, 1 milyon 900 bin TL borç biriktiğini ve sulama hizmetinde aksama görülmemesi için borçların tahsil edilmesi gerektiğini ifade etti. Muhtarlardan, Sulama Birliği’ne sahip çıkmalarını isteyen Kaymakam Seyitoğlu, herkesi üzerine düşeni yapmaya çağırdı. Seyitoğlu, ‘Kullandığınız suyun ücretini bir an önce ödemelisiniz. Güçlü bir Sulama Birliği için herkes duyarlı davranmalıdır’ dedi.

Sulama Birliği’nin çalışmalarına her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade eden Belediye Başkanı Süleyman Çelik ise, ‘Bu birlik hepimizin. Birliğin daha iyi işlemesi ve üye çiftçilerine hizmet götürebilmesi için işbirliği yapmamız gerekli. Bu aşamada belediye olarak bize düşen her desteği vermeye hazırız’ diye konuştu. 
DSİ Bölge Müdürü Hayati Çelenk de, Boğazköy Sulama Projesi kapsamındaki 110 bin dönüm arazinin geçen yıl haziran ayında suya kavuştuğunu anlattı. Su ücretlerinin ödenmemesi durumunda Birliğin çalışamaz duruma geleceğini ifade eden Çelenk, sulama konusundaki şikâyetlerin Birliğe iletilmesini istedi. Çelenk ayrıca, yoğun yağışlı günlerde bazı arazilerde suların biriktiğini belirterek, sorunlu bölgelerde yeraltına boru hatlarının döşeneceğini söyledi. Çelenk bu hatlar sayesinde arazilerde biriken suların bölgeden uzaklaştırılacağını kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X