Sulama sisteminde damlama önerisi

Orhangazi Sulama Birliği Başkanı Ziraat Mühendisi Cihan Şen, ilçeye bağlı kırsal mahallelerde çiftçilere sulama konusunda bilgilendirmelerde bulundu.

Sulama sisteminde damlama önerisi

NEVZAT OKUMUŞ

Sulama Birliği’nin tek gelirinin su kullanan üreticilerden alınan bedeller olduğunu belirten Cihan Şen, “2018 yılı içinde üreticilerin kullandığı suyun bedeli kesintisiz tahsil edilecek. Birliğimizin yeni yapılanma sonrasında abone sayısının da artacağını umuyoruz. Su kullanan abonelerden özellikle isteğimiz ise, vanaların açık kalmasını yani vahşi sulama usulünü bırakmaları ve damlama usulü sulamayı tercih etmeleridir. Vahşi sulama dediğimiz usülde su sarfiyatı artıyor, enerji maliyeti yükseliyor ve toprağın da kimyası bozuluyor” dedi.

Cihan Şen, “Sulama yapan üreticiler karşılaştıkları sorunları ve cevap aradıkları soruları bu toplantılarda dile getirdiler. Bu sene için sulama yapan abonelerimizin ödeyeceği ücret ise henüz belirlenmedi. Yakında bunu abonelerimize bildireceğiz, şu anda maliyet hesapları yapılıyor” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X