Süneyle mücadele

Bursa Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Yenişehir, Karacabey, Mustafakemalpaşa ve Nilüfer’deki buğday tarlalarında süneye karşı ilaçlama çalışması başlattığı bildirildi.

Süneyle mücadele

GÜRHAN ADANA

Bursa Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Yenişehir, Karacabey, Mustafakemalpaşa ve Nilüfer’e bağlı köylerde buğday tarlalarında süneyle mücadele için ilaçlama çalışması başlattı. 

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hacı Dursun Yıldız, metrekarede 10 ve üzeri süne görülen Yenişehir’in 35 köyünde, Karacabey’in 59 köyünde, Mustafakemalpaşa’nın 9 köyünde, Nilüfer’in 16 köyünde ilaçlama başlatıldığını açıkladı.

Yıldız, ‘Ayrıca Mudanya ilçesinin 12 köyünde, İnegöl ilçesinin 4 köyünde ise süne araştırma çalışmaları yapıyoruz.

Süneyle mücadele çalışmalarımız Bursa bölgesinde toplam 6 ilçenin 133 köyünün 195 bin 401 dekar alanında devam ediyor. Çalışmalarda 1 teknik kontrolör, 8 sürvey ekibi ile toplam 36 teknik personel görevlendirildi’ dedi.

TEDBİR ALINMALI…

Çiftçilerin herhangi bir mağduriyet yaşamaması için ilaçlama ilanı verilen ilçe ve köylerde çiftçilerin zamanında ilaçlama yapmalarının önemini vurgulayan Yıldız, “İlaçlama yapan çiftçilerimizin öncelikle kendi sağlığı için her türlü koruma tedbirini almaları, çevre sağlığı için ilaç kutuları ve ambalaj atıklarını çevreye atmamaları konusunda dikkatli olmaları gerekmekte. İlaçlama yapılan alanlarda arıcılık ve hayvan otlatan yetiştiricilerimizin mücadele süresince gerekli önlemleri almaları konusu büyük önem arz etmektedir’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X