Sürekli yenilenen sağlıklı bakış açısı Dünyagöz Bursa Hastanesi

1996 yılında İstanbul Levent’te Eray Kapıcıoğlu önderliğinde kurulan Dünyagöz Hastaneler Grubu, bugün yurtiçi ve yurtdışında bulunan 28 şubeli dev bir sağlık zincirine dönüştü.

Sürekli yenilenen sağlıklı bakış açısı Dünyagöz Bursa Hastanesi

Röportaj ve Fotoğraflar: Murat Günay

Bursalıların 2012 yılında tanıştığı Dünyagöz markası, kurulduğu günden bu yana göz sağlığı alanındaki uzmanlığı ve teknolojik donanımı sayesinde, Bursalıların göz sağlığı konusundaki bir numaralı adresi haline geldi. Dünyanın en büyük ‘göz hastaneleri zinciri’ unvanını elinde bulunduran Dünyagöz markasına sadece ülkemizde değil, yurtdışında da ilgi büyük.

Dünyagöz’de 16 yıl boyunca pek çok farklı görevi başarıyla yerine getiren ve kısa süre önce Dünyagöz Bursa Hastane Müdürü görevine atanan Ayhan Okutur, güçlü sektör tecrübesi ile Dünyagöz Bursa’da birçok yeniliğe imza atmayı hedefliyor. Dünyagöz Bursa ekibiyle birlikte “Dünya Görmeye Değer” söylemini hastalara hissettirmek adına var gücüyle çalıştıklarını belirten Okutur ile markanın gelecek projeksiyonu hakkında konuştuk.
 

Sayın Ayhan Okutur, 16 yıllık kurumsal DünyaGöz deneyiminden sonra Bursa’daki hastanenin yöneticisi olarak atandınız. Kentimizin sağlık ile ilgili ihtiyaçları hakkında görüşünüz nedir?

Zaman zaman ziyaretlerde bulunduğumuz ve ailece sevdiğimiz bir şehir olan Bursa’da bulunmaktan çok mutluyum. Bursa’nın naifliği, ulaşımın kolaylığı ve insanının yeniliğe açık olması, bu kenti çekici kılıyor. Dünyagöz markası bünyesinde, çeşitli kademelerde görevler aldım ve yöneticilik yaptım. Bu dinamik yapının nasıl hareket ettiğinin, yatırıma-teknolojiye ve insan gücüne ne kadar değer verdiğinin en yakın tanıklarından biriyim. Kurucumuz ve Yönetim Kurulu Başkanımız Sn. Eray Kapıcıoğlu’nun geleceği doğru okuyan bakış açısını benimsemiş ve dürüst çalışma düsturunu kendisine ilke edinmiş bir yönetici olarak Dünyagöz ailesinin bir ferdi olmaktan onur duyuyorum. Gelmeden önce Bursa’yı, sağlık hizmetleri altyapısı anlamında iyice araştırdım. İhtiyaçları belirledim. İlk olarak Bursa’nın çalışma saatleri dışında ve hafta sonları oluşan sağlık ihtiyaçlarına yönelik tespitlerimiz oldu. Bu tespitler ışığında; birlikte düzenleme yaparak Dünyagöz Bursa Hastanesi’nde cumartesi günleri poliklinik ve göz hekimi çalışmalarının akşam saat 8’e kadar faal olmasını sağladık. Aynı şekilde hafta içi yine akşam saat 8’e kadar muayene ve tedavi hizmetimiz sürüyor. Pazar günleri göz sağlığı için acil ihtiyacı karşılayacak bir acil servisimiz de bulunuyor. Kısacası ilk adım olarak, “kesintisiz” sağlık hizmeti anlayışımız ile Bursa’nın önemli bir ihtiyacını karşılamaya başladık.
 

Dünyagöz’ün Bursalılar ile iletişiminin oldukça sağlıklı yürüdüğünü biliyoruz. Bunu nasıl sağlıyorsunuz?

Geçmişte oldukça iyi ilişkiler kurulduğunu biliyorum. Hastalarımız ile doğrudan ilişki kurarak onların taleplerini derhal çözümlemeye çalışıyorum. Sahada hem bireysel hem de kurumsal anlamda doğrudan iletişim kurarak işlerimizi yürütüyoruz. Burada yıllardır bizim hastamız olan vatandaşlarımız var. Hastane yönetimini bile takip ediyorlar. “Yönetici değişti” denildiğinde, gelip tanışmak istiyorlar. Birlikte çay içip sohbet ediyoruz. Tedavi hakkında konuşuyoruz, memnun kaldıkları ya da kalmadıkları noktaları konuşuyoruz. Hasta ve hasta yakınlarımızın geri bildirimi bizim için çok önemli. 2012’de kurulan şubemizde tedavi olup memnun kalan hastalarımız bize çocuklarını ya da komşularını da getiriyorlar. Bursa’da oluşan bu “aile” bilincinden çok memnunuz. Toplumun her kesimine en yüksek standartlarda göz sağlığı sunmak bizim en önemli misyonumuzdur.
 

Dünyagöz Bursa Hastanesi, kentimizin Kükürtlü, Çekirge semtinde bulunuyor. Bu lokasyonun avantajları var mı? 

Elbette var. Bulunduğumuz nokta Bursa’nın en eski semtlerinden biridir. Aslında kentin kalbidir diyebiliriz. Hem toplu taşıma hem de özel araç ulaşımı açısından oldukça avantajlı bir noktadayız. Bursa’nın her yerine hemen hemen aynı mesafedeyiz diyebilirim. 3000 metrekarelik kapalı alanda, 8 göz hastalıkları uzmanımız ile toplam 60 personelimiz ile kaliteli göz sağlığı hizmeti sunuyoruz. Bu hastanenin kolay ulaşılabilir konumda olması ve kapsamlı hizmetlerimiz sayesinde ‘tercih edilen kurum’ durumundayız.
 

Ne gibi hizmetler sunuluyor bu kurumda?

Göz hastalıkları ile ilgili tüm tanı ve tedavi hizmetini sunuyoruz. Ayrıntılı biçimde sıralayacak olursak; glokom, miyop, astigmat, hipermetrop, kornea rahatsızlıkları, akıllı mercek ile katarakt, retina hastalıkları, orbita cerrahisi, keratokonus, çocuk göz hastalıkları ve göz çevresi estetik operasyonlarına kadar, hastalarımızın gözle ilgili karşılaşabileceği her türlü problemi çözüme kavuşturabiliyoruz. Dünyanın en gelişmiş teknolojileri ile uzman hekimlerimizin bir araya geldiği Düyagöz Bursa’da, hastalarımız hem SGK hem de özel sigortalarını (bütün özel sigorta markaları ile anlaşmalarımız var) kullanabilmektedirler. 
 

Çocuk göz sağlığı konusu çok önemli bir konu. Özellikle okullar açılmadan önce anne-babaların bu konuda neler yapmaları gerektiğini anlatır mısınız?

Görebilme yeteneği her insan için önemlidir ama en çok çocukları etkileyen bir durumdur. Şaşılık, kırma kusurları gibi rahatsızlıklara sahip çocuklar, bu durumun farkına kendi başlarına varamıyorlar. İşte bu noktada ebeveynlerin dikkati ve özeni devreye giriyor. Derslerde başarısızlık, davranış bozuklukları ve asosyal davranışlar gibi, gelişim döneminde ailelerin karşılaştığı pek çok problemin altında yatan asıl sebep görme kusurları olabiliyor. Ayrıca, yapılan araştırmalar çocukluk döneminde öğrenilen tüm bilgilerin %83’ünün görme yetisi sayesinde olduğunu ortaya koyuyor. Tüm bu sebeplerden dolayı, hastanemize gelen her yaştaki hastayı çocuk göz sağlığı konusunda bilinçlendirmeye çalışıyoruz. Özellikle ebeveynlerin, çocuklarının göz taramalarını her yıl aksatmadan yaptırmalarının çok önemli olduğunu belirtmek istiyorum. Hastanemizde çocuk oyun odası kurarak, çocukların hastane kaygılarını aşmak için de adımlar attık.
 

Sayın Okutur, sunduğunuz bireysel sağlık hizmetlerine ek olarak kurumsal anlaşmalarınız da bulunuyor mu?

Dünyagöz Bursa Hastanesi’nde bireysel hizmetlerimizin yanı sıra kurumsal işbirlikleri de yapıyoruz. Biz toplumun her kesimine sağlık hizmeti götürmek istiyoruz. Belediyeler, dernekler, sendikalar ve kamu kuruluşları ve özel işletmeler ile görüşerek oldukça avantajlı işbirliği çalışmaları yapıyoruz. Örneğin, bir sendikanın 20.000 üyesi var ise hepsi için belirli oranlarda indirimler sağlıyoruz. Böylelikle hem yönetim hem de çalışan bazında en uygun teşhis ve tedavi imkânlarından faydalanabiliyorlar. 400’ün üzerinde kurumsal oluşum ile anlaşmamız bulunuyor. Ayrıca, emekli vatandaşlarımız ile de iskonto anlaşmalarımız var. Bu sayıyı benim gelişim ile birlikte daha da artırarak, Bursa’daki en kapsamlı göz sağlığı hizmetini daha da erişilebilir hale getirmeyi hedefliyoruz. Bursa 4 milyona yakın nüfusu olan bir şehir. Burada çalışan insanlarımıza hem maddi hem de manevi desteklerde bulunmak bizim en çok önemsediğimiz görevlerimizden biridir. 
 

Bursa hastanenize başka illerden gelen hastalar da var değil mi?

Bursa’daki hizmetlerimizi duyan insanlar başka şehirlerden gelerek tedavilerini Dünyagöz Bursa Hastanesi’nde sürdürebiliyorlar. Çanakkale, Balıkesir, Kütahya, Bilecik hatta Eskişehir’den gelen birçok hastamız var. Ayrıca yurtdışından gelip göz tedavisi için bizi tercih eden hastalarımız da var. Bursa’ya MENA bölgesinden gelen turistler, kentte kaldıkları tatil süresince göz tedavileri için bizi tercih ediyorlar. Bursa’da yaşayan, çok uluslu firmaların çalışanı olan yabancı uyruklu kişiler (expatler) de göz sağlığı ihtiyaçlarında markamızı tercih ediyorlar. Türkiye ve yurt dışında toplam 28 şubesi olan, en gelişmiş sağlık hizmetlerini uzman hekim kadrosuyla bir araya getiren Dünyagöz markasının başarılarını hem yerel hem de ulusal basından takip ederek bizlerle buluşuyorlar. Sağlık turizmine önem veren bir kurumuz ve Bursa’daki potansiyelin doğru değerlendirilmesi halinde ülke ve kent ekonomisine büyük katkı sağlanacağına bir sağlık kurumu yöneticisi olarak yürekten inanıyorum. Sağlık turizmini desteklemek ve bölgedeki potansiyeli arttırmak üzere altyapımız hazır.

dunyagoz2.jpg
Tam donanımlı göz hastanesi

Dünyada göz sağlığı konusundaki en yeni teknolojileri kullanan, güncel teşhis ve tedavi yöntemlerini, branşlarında yetkin ve uzman doktorlar ile uygulayan Dünyagöz Bursa Hastanesi cerrahi operasyonlarda da çok yüksek bir başarı oranına sahip. Sadece Türkiye’nin değil, dünyanın önde gelen sağlık kuruluşlarından olan Dünyagöz’de yaklaşım, hasta sağlığının ve memnuniyetinin en önemli husus olduğunu ortaya koyuyor. 

dunyagoz1.jpg
“Dünyagöz Bursa Hastanesi, güçlü kurumsal anlayışla yönetiliyor.”

Bir branş hastanesi olan ama içindeki genel hastane donanımıyla 7/24 sağlık hizmeti sunan Dünyagöz Bursa Hastanesi, kendi alanında uzmanlaşmış göz hekimleri ile güçlü bir medikal kadroya sahip. Göz sağlığı konusunda dünyadaki gelişmeler ile paralel olarak sürekli güncellenen teknolojik altyapısı, 5 yıldızlı otel konforundaki hasta odaları, ülke çapında isim yapmış uzman göz doktorları ve vizyon sahibi yöneticileri sayesinde Dünyagöz, güçlü kurumsal yapısına ek olarak, kendini sürekli yenileyen ve hastalarının memnuniyeti içi var gücüyle çalışan bir kurum. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X