‘Suriye ve Irak’ta hala 20-30 bin DEAŞ’lı var’

Birleşmiş Milletler, Suriye ve Irak’ta hala 20-30 bin civarında terör örgütü DEAŞ’lının olduğunu bildirdi.

‘Suriye ve Irak’ta hala 20-30 bin DEAŞ’lı var’

BM Güvenlik Konseyi’ne sunulan DEAŞ ve El-Kaide raporunda, DEAŞ militanlarının birçoğunun Afganistan’a gittiğine dikkat çekildi.

Raporda, Afganistan’da 3 bin 500 ile 4 bin 500 arasında DEAŞ mensubunun bulunduğu ve bu sayıların giderek artığı belirtildi. Libya’da ise 3 bin ile 4 bin DEAŞ mensubunun olduğunun tahmin edildiği ifade edilen raporda, Suriye ve Irak’ta 20 ile 30 bin civarında DEAŞ’lı terörist bulunduğunun tahmin edildiği bilgisine yer verildi.

Terör örgütü DEAŞ’ın Suriye’nin doğusunda hala direnç gösterdiği kaydedilen raporda, örgütün, Suriye’de hala saldırılar düzenleyebileceği, Irak’ta ise kontrol ettiği bölgeler olmamasına rağmen çölde ve başka yerlerde saklanan ”uyuyan hücreleri” olduğu kaydedildi.

Öte yandan raporda, Suriye’de şu an en güçlü örgütün El Nusra Cephesi olabileceği ifade edildi.

Raporda ayrıca DEAŞ’ın gelir kaynakları kurumasına rağmen Suriye’nin kuzeydoğusunda petrol gelirlerinin bir kısmının örgüte gittiği kaydedildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X