Suriye’de Rus askeri üssüne saldırı

İdlib’de konuşlu El Nusra militanlarının Rusya’nın Suriye’deki Hmeymim Hava Üssü’ne çok namlulu roketatar sistemleriyle 6 roket fırlattığı bildirildi.

Suriye’de Rus askeri üssüne saldırı

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre El Nusra militanları, dün akşam Rus Hmeymim Hava Üssü’ne çok namlulu roketatar sistemleriyle saldırı düzenledi. Açıklamada, ’19 Mayıs saat 20:00 sularında militanlar 6 roket fırlattı. Üsteki nöbetçi hava savunma sistemleri güçleri, tüm roketleri imha etti’ dendi.

Bakanlık, saldırılar sonucu ölü ya da yaralı olmadığını, üste hiçbir yapının zarar görmediğini bildirdi.Bu arada militanlara ait çok namlulu roketatar sistemi mekanizması, Rus keşif araçları yardımıyla İdlib’in Kafer-Nobl kasabasında tespit edildikten sonra Rusya Hava-Uzay Kuvvetleri’nin gerçekleştirdiği nokta atışla imha edildi. 

Ayrıca militanlara ait 2 insansız hava aracı da (İHA) Rus keşif araçları yardımıyla tespit edilerek üsse uzak bir noktada imha edildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X