Suriyelilerin bitmeyen çilesi!…

Muğla’nın Bodrum İlçesi’ndeki park ve bahçelerde kalan Suriyeli sığınmacıların durumu yürek burkarken; turizm sezonu hareketliliğinin yaşandığı kentte bir grup esnaf, mülteci yoğunluğunun sorun yarattığını belirterek yerel yöneticilerden yardım istedi. Bu

Suriyelilerin bitmeyen çilesi!…

Turizm sezonunun açıldığı Bodrum’da esnaf, park ve bahçelerde kalan mültecilerin sorun yarattığını belirterek imza topladı. Sığınmacılara yardım ettiklerini vurgulayan grup, ilk olarak Bodrum Kaymakamlığı’na gitti. Kaymakam Mehmet Gödekmerdan’ın makamında kabul ettiği esnaf temsilcileri, turistlerin yoğun olduğu yerlerde hoş olmayan görüntülerin yaşandığını belirtti. Konunun vicdanı boyutu olduğuna dikkati çeken ve sığınmacıların daha iyi şartlarda barınabilmeleri için destek olacaklarını belirten grup, ancak bunun gelişi güzel değil de planlı bir şekilde olması gerektiğini dile getirdi. Sığınmacılara “Sen Bodrum’a gelemezsin” denemeyeceğini söyleyen Kaymakam Gödekmerdan, belediye ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile de görüştüklerini, dilencilik yapan, park ve bahçelerde yatanlarla ilgili gerekeni yapacaklarını, toplayıp ilgili yerlere göndereceklerini söyledi. 

KOCADON: SAHİP ÇIKACAĞIZ

Grup ardından CHP’li Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u ziyaret etti. Basına kapalı gerçekleşen görüşmenin ardından soruları yanıtlayan Başkan Kocadon, “Valiliğimiz, emniyet ve jandarmamız, sivil toplum örgüleri ile tekrar oturup ortak bir karar altında birleşeceğiz. Sonuçta hepimiz üzülüyoruz. İnsanların bu durumda olması hepimizi üzüyor. Ama Bodrum’un özelliklerini de unutmamak lazım. Elimizden geldiği kadar o insanlara da sahip çıkacağız” dedi.

ESNAF ZİYARETTEN MEMNUN

Görüşmelerinin olumlu geçtiğini söyleyen esnaflardan Osman Şirin, “En büyük tehlike sağlık konusu. Sığınmacıların barınacak, yiyecek, giyecek sorunları var. Biz elimizden geldiğince yardım ediyoruz ama parklarda, caddelerde esnafı da zor durumda bırakan görüntüler yaşanıyor” dedi. Bir diğer esnaf Atilla Serttaş, “İnsanlar yorum yapmadan önce gidip bu insanlarla konuşsun. Kim ister ki sokaklarda, parklarda yatmak. Kimse istemez. Devletimize, kaymakamımıza, belediye başkanına suç atmak bir Türk’ün örfüne yakışmaz. Kapımıza gelmiş olan mazluma yardım elini uzatmak onlarla aşımızı paylaşmak düşer” dedi. 

MÜLTECİLER TOPLATILDI

Esnaf ziyaretinin ardından Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Bodrum Belediyesi zabıta ekipleri, bugün 18.00’den itibaren ilçedeki parkta ve bahçelerde yaşayan mültecileri toplayıp Cumhuriyet Ortaokulu bahçesine getirmeye başladı. Mültecilerin sağlık kontrolleri yapılacağı, ayrıca yemek ihtiyaçlarının da karşılanacağı belirtildi. Gelmek istemediğini belirten bazı mültecilerin, yoğun olarak kaldıkları Neyzen Tevfik Caddesi’nden uzaklaştığı görüldü.

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X