‘Suriyelilerin yollarda ölmesini istemiyoruz’

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye’deki Suriyeli sığınmacıların temsilcilerini kabul etti.

‘Suriyelilerin yollarda ölmesini istemiyoruz’

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye’deki Suriyeli sığınmacıların temsilcilerini kabul etti.  Çankaya Köşkü’ndeki görüşme bir saat sürdü.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, görüşmeye Edirne ve İstanbul’dan 3’er Suriyeli temsilci katıldı. 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Suriyeli sığınmacıların temsilcileri ile yaptığı görüşmede, “Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda Suriyeli mülteciler konusunun gündem maddesi olmasını sağlayacağız. Hükümet başkanlarına da şahsi bir mektupla sizin meselelerinizi hem aktaracağım hem de çağrıda bulunacağım. Dünya liderlerine göndereceğim mektupla, sizi kabul etmeleri çağrısında bulunacağım. Sizden ricam, bu eylemle dünyaya sesinizi duyurdunuz, artık normal hayata dönmeniz, Pazartesi akşamına kadar eylemi sonlandırmanız. Bayramda sizi gitmek istediğiniz şehir ve kamplarda misafir etmek için her türlü imkanı seferber edeceğiz. Biz Suriyelilerin Ege Denizi’nde ya da yollarda ölmesini istemiyoruz” dedi.

Görüşmede, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Selami Altınok, AFAD Başkanı Fuat Oktay, Göç İdaresi Genel Müdürü Atilla Toros ve Başbakanlık Mültecilerden Sorumlu Başmüşaviri Murtaza Yetiş de hazır bulundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X