‘Susurluk’taki tesisi almaya hazırız’

Balıkesir-Bursa Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Hasan Karahasanoğlu, Susurluk Şeker Fabrikası’nın satılması durumunda alarak çiftçilerin hizmetine sunacaklarını söyledi.

‘Susurluk’taki tesisi almaya hazırız’

AYHAN FİDAN

Balıkesir-Bursa Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Hasan Karahasanoğlu, şeker fabrikalarının özelleştirmesiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

Karahasanoğlu, “Son yedi yılda iki kez özelleştirme ihaleleri iptal olmuştur. En son 2011 yılında 5’li grup halinde ihaleye çıkarılmış, Malatya, Erzincan, Elazığ, Elbistan, Kastamonu, Kırşehir, Turhal, Yozgat, Çorum ve Çarşamba Fabrikaları satılmış, ancak Özelleştirme Yüksek Kurulu 2012’de satışı iptal etmiştir. Susurluk Şeker Fabrikası satılacak fabrikaların arasında bulunmamaktadır. Daha önce de hiçbir şekilde satışa çıkarılmamıştır’dedi.

‘HAZIRLIKLARIMIZ TAMDIR’

Balıkesir-Bursa Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Hasan Karahasanoğlu, satılması durumunda kooperatif olarak Susurluk’taki tesisi almaya hazır olduklarını kaydetti. Balıkesir-Bursa Pancar Ekicileri Kooperatifi olarak fabrikayı satılması halinde alacaklarını ifade eden Karahasanoğlu, ‘Alacağız ve çiftçilerimizin hizmetine sunacağız. Bununla ilgili tüm hazırlıklarımız tamdır. Susurluk Şeker Fabrikası satışa çıktığı an almak için hazırız” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Şeker-İş Sendikası, Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ’ye ait 14 fabrikanın satış yöntemiyle ayrı ayrı özelleştirilmesi kararına karşı Danıştay’da dava açtı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X