‘Süt tankı sayesinde üretimimiz arttı’

Büyükorhan’a bağlı Balaban Mahallesi’nde geçtiğimiz yıl Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından kurulan 5 ton süt depolama kapasiteli süt soğutma tankı sayesinde, süt üretimi ve hayvan sayısında artış olduğu belirtildi.

‘Süt tankı sayesinde üretimimiz arttı’

AYDIN KURMUŞ

Büyükorhan İlçe Tarım ve Ormancılık Müdürlüğünce mahalle bazında soğutma tanklı süt toplama merkezlerinin oluşturulması projesi kapsamında geçtiğimiz yıl projelendirilerek Büyükşehir Belediyesi’ne sunulan ve kabul edilerek Balaban Mahallesi’nde kurulan 1 adet 5 tonluk süt toplama tankında günlük 3 ton süt toplanırken, toplanan sütlerin günlük olarak Bursa’ya gönderildiği belirtildi. 

Mahalle sakinlerinin süt soğutma tankı sayesinde gelirlerinin arttığını ifade eden Balaban Mahalle Muhtarı İsmail Yılmaz, bu doğrultuda mahallede büyükbaş hayvan sayısının da arttığını söyledi.

Tüketiciyi kaliteli ve hijyenik süte ulaştırdıklarını belirten İsmail Yılmaz, “Bu proje sayesinde hem üreticimizin sütü değerlenmeye başladı, hem de tüketici daha hijyenik süte kavuştu.

İlçe Tarım Müdürlüğümüz böyle bir projeyi köyümüzde yapmak istediğinde çok heyecanlanmıştık. Sütümüz mevcut durumdan daha iyi gelir getirmeye başladı ve aradaki komisyoncularla değil de, doğrudan tüketiciyle buluşturmaya başladık” dedi. 

KÖYE DÖNÜŞ…

Süt soğutma tankı ile birlikte mahallelerinde büyük ve küçükbaş hayvan sayısının da artış gösterdiğini belirten İsmail Yılmaz, “Şu an köyümüzde 684 büyükbaş, 666 küçükbaş hayvan bulunmakta.

Bunun yanı sıra daha önce Bursa’ da ikamet etmekte olan üç köylümüz köye geri dönüş yaparak, büyükbaş hayvan işletme tesisi kurdu.

Bu uygulamadan sonra köyümüzde hayvan sayısı ve süt üretimi hızla artış göstermekte. Projeye vermiş oldukları desteklerden dolayı tüm yetkililere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X