Süt üreticilerine BEBKA’dan destek

Yenişehir-İznik Süt Üreticileri Birliği’ni ziyaret eden Bursa-Eskişehir-Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) Genel Sekreteri İsmail Gerim, süt ürünleri imalatında markalaşmanın önemini vurguladı.

Süt üreticilerine BEBKA’dan destek

GÜRHAN ADANA

Yenişehir Ovası’nın tarımsal potansiyelinin yanı sıra hayvancılık alanındaki üretiminin de dikkat çektiğini belirten Gerim, markalaşma konusunda profesyonel adımlar atılmamış olmasının ise büyük bir eksiklik olduğunu söyledi. Gerim, ‘Yenişehir, süt ve süt ürünleri alanında markalar çıkarabilmelidir. Süt ürünleri imalatında çok başarılı köy kooperatifleri var. Bunların da desteği alınarak markalaşma yolunda atılacak adımlara destek veririz. Bununla ilgili ön görüşmelere başladık’ dedi.

Yenişehir-İznik  Süt Üreticileri Birliği Başkanı Nazif Tuna ise yaptıkları çalışmaları anlattı. Tuna, ‘350 bireysel, 30 da kooperatif üyemiz var. Günlük süt üretiminin 155 ton olduğu ilçemizde yeni projelerle atılım yapmak istiyoruz. Bu aşamada BEBKA’nın desteğini bekliyoruz’ diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X