Suuçtu Şelalesi’nde dört mevsim turizm

Mustafakemalpaşa’nın doğa güzelliklerinin başında gelen Suuçtu Şelalesi ve Tabiat Parkı, sonbaharla birlikte ziyaretçilerin akınına uğruyor.

Suuçtu Şelalesi’nde dört mevsim turizm

Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Suuçtu Şelalesi’nde Bursa Valiliği, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile Orman İşletme Müdürlüğü yetkilileriyle kahvaltıda bir araya geldi. Vali Yardımcısı Abidin Ünsal, Milli Parklar 2. Bölge Müdürü Mustafa Uyar, Milli Parklar Şube Müdürü Ekrem Terzioğlu, Yalova Milli Parklar Şube Müdürü Nevzat Algan, Milli Parklar Doğa Koruma Şefi Sedat Acar ve Mustafakemalpaşa Orman İşletme Müdürü Ahmet Er bölgede incelemelerde bulundu. 

Yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Sadi Kurtulan, Suuçtu’nun dört mevsim ayrı renkleri barındıran doğal manzarası ile doğa yürüyüşçülerinden fotoğrafçılara, kamp etkinliklerinden tırmanışçılara kadar yılın her mevsiminde ziyaretçilere ev sahipliği yaptığını söyledi. Üç yıl önce bölgeyi devralarak marka tescilini gerçekleştirdikten sonra hem ziyaretçilerin ihtiyaçlarını karşılayacak tesisleri hem de peyzaj düzenlemesini içinde barındıran projeyi uygulamaya koyduklarını belirten Kurtulan, şelalenin 38 metre yüksekliğinde bir doğa harikası olarak turistlerin vazgeçilmez mekânları arasında bulunduğunu ifade etti. Kurtulan, “Orman, su ve temiz havanın bir arada olduğu Suuçtu’yu korumak hepimiz için en önemli görev” dedi.

Milli Parklar 2. Bölge Müdürü Mustafa Uyar ise, “10 hektar büyüklüğündeki Suuçtu Tabiat Parkı ülkemizin en güzel alanları arasında bulunuyor. Sonbaharda suyun en az olduğu günlerde bile bölgede ciddi bir ziyaretçi akını var. Bölgemizi insanlarımızın hizmetine sunarken, hep birlikte koruyacağız” değerlendirmesinde bulundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X