Suudi Arabistan 35 yıl sonra ilk filmini izledi!

Sinema yasağının kalktığı ülke ilk film olarak “The Emoji Movie” izledi.

Suudi Arabistan 35 yıl sonra ilk filmini izledi!

Geçtiğimiz sene 11 Aralık’ta Suudi Arabistan’da tarih yazıldı. Ülke 35 yıldır yasaklı olan sinemalara izin vereceğini açıkladı. Bu kararla birlikte ülkede ilk hangi filmin gösterileceği konuşulmaya başlamıştı. Bir klasik mi gösterilirdi yoksa bir süper kahraman filmi mi? Belki de ülkenin ilk kadın yönetmeni Haifaa al Mansour’un BAFTA adayı filmi “Wadjda” gösterilebilirdi. Yetkililerin tercihi 2017’nin en çok yerilen filmi “The Emoji Movie” oldu!

Sony’nin animasyon filmi The Emoji Movie geçtiğimiz sene vizyona girmiş ve tüm dünyada 216 milyon dolar gişe hasılatı elde etmişti. Bu başarısına rağmen, filmi ne eleştirmenler ne de izleyenler beğenmemişti. Bu durum Suudi yetkilileri etkilememiş gibi görünüyor. The Emoji Movie’den hemen sonra bir başka animasyon olan “Captain Underpants: The First Epic Movie” gösterildi.

Filmlerin henüz gösterilebileceği bir sinema bulunmadığı için ilk filmler Cidde’deki bir konferans salonunda gösterildi. İlkbaharda açılacak ilk sinemanın ardından hedef 2030 yılına kadar 2000 salona sahip 300 sinemanın açılması. Fakat hükümetin yine de birçok filmi kültürel standartlara göre sansürleyeceği tahmin ediliyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X